Tim: Epska bitka, bio je to možda i moj najbolji meč u karijeri

Posle pobede nad Novakom Đokovićem na ATP tur finalu u Londonu Dominik Tim je poručio da je to možda bio i njegov najbolji meč do sada.

Izvor: Z.K.

Sreda, 13.11.2019.

09:00

Tim: Epska bitka, bio je to možda i moj najbolji meč u karijeri
Photo by Naomi Baker/Getty Images

Austrijanac je posle 167 minuta igre slavio sa 6:7 (5), 6:3, 7:6 (5). Tim trijumfom je obezbedio plasman u polufinale, za njega, prvo na ovom takmičenju.

Od početka do kraja je igrao izuzetno agressivno i to mu se na kraju isplatilo.

"Ovo je bio možda i moj najbolji meč do sada u karijeri. Bio je to klasik, epski meč, nešto što će se s vremena na vreme dešavati na velikim turnirima.Zaista poseban meč, nešto za šta sam se spremao i trenirao celog života, još od dečačkih dana. Pobeda u sjajnoj atmosferi, protiv legende ove igre. I povrh svega sam se kvalifikovao za polufinale što je najbolja moguća stvar", presrećan je Tim.

Priznao je da je na kraju nimao i malo sreće.

"Imao sam sreće jer sam se vratio posle 1:4 u taj-brejku. U svakom slučaju nezaboravan meč. Novak je najbolji teniser na svetu i znao sam da moram da uradim nešto posebno", dodao je Austrijanac.

"Ovaj meč je imao sve što je trebalo. On je bio motivisan. Igrao je sjajne poene, igrao sam ih i ja. Mislim da je meč zaslužio da bude odlučen u taj-brejku trećeg seta. Kada dva Top 10 igrača igraju više od 155 minuta, u pitanju je nijansa, sreća. Bila je malo više na mojoj strani u tom taj-brejku".
Photo by Justin Setterfield/Getty Images
Bio je to njihov deseti meč i četvrta Timova pobeda.

"Znao sam da moram da igram ovako da bih pobedio. Protiv svakog ko se kvalifikovao za turnir morate da date maksimum za pobedu. Uradio sam to protiv Rodžera, evi sada i Novaka. Verovatno je Novak sada najbolji igrač sveta, tako da sam bio svestan da moram nešto vanserijski da uradim nešto neobično i to sam i učinio. Udarao sam zaista, zaista snažno", kaže Tim.

Poslednje dve pobede podigle su mu samopouzdanje na najviši mogući nivo.

"Mislim da je ovo prvi put da sam dobio zaredom dvojicu igrača iz velike trojke, to mi svakako daje mnogo samopouzdanja. Srećan sam i ponosan zbog prvog plasmana u polufinale. Bio je to veliki cilj, ali to nije dovoljno. Pokušaću da odigram dobar meč i sa Beretinijem. Sada mi je svakako lakše, jer nemam taj pritisak, ali želim da nastavim u ovom stilu i da se koncentrišem na polufinale", izjavio je Tim rekavši da bi mu trijumf u Londonu bio najveći uspeh u karijeri.

Primetno je da je ove sezone znatno popravio skor na tvrdoj podlozi. U sezonu je ušao sa svega 55,9 odsto dobijenih mečeva na hardu, a posle ovog trijumfa skor u ovoj sezoni mu je 25-9. Osvojio je proletos titulu u Indijan Velsu.

"Prva stvar je da sam popravio svoj agresivan stil igre. Izlazim više na mrežu, što je važno na ovoj podlozi. Ima mnogo drugih prednosti, bekhend gotovo nikad ne hvatam niz neugodne pozicije. Većinu vremena uspevam da ga pogađam iz dobre zone. Otuda mogu mnogo češće da odigram riskantniji udarac, a šansa da lopta bude u terenu je veće jer ova podloga to čini mogućim", poručio je Tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: