Da li je nekadašnji "novi Lebron" konačno pronašao svoj put?

Pre šest godina je prozvan "novim Lebronom", draftovan je kao prvi pik, sve je trebalo da se vrti oko njega...

Izvor: SV

Utorak, 12.11.2019.

14:02

Da li je nekadašnji
Photo by Mitchell Leff/Getty Images

Endru Vigins od 2014. godine, kada je ušao u NBA ligu, nije uspevao da pokaže svoj puni potencijal.

Sve do ove sezone.

Nekadašnji student Kanzasa je tek u petoj godini NBA karijere dobio ulogu kakvu je trebalo da ima otpočetka u Minesota Timbervulvsima.

"Letos je poziciju predsednika košarkaških operacija preuzeo Gerson Rosas, sa idejom da promeni stvari, ne samo u Vulvsima, već i u Viginsovoj karijeri. Prošle sezone je on bio jedan od najmanje efikasnih košarkaša u NBA ligi, uzimajući u obzir broj šuteva koje uzimao, napada koji su bili kreirani za njega i kompletan doprinos timskoj statistici, a na kraju krajeva, i kompletnom rezultatu"
, navodi novinar Deni Kaningem.

Vigins je gotovo celu karijeru proveo u prostoru između petog metra reketa i linije za tri poena, pokušavajući da doprinese ekipi šutevima koji se smatraju najneproduktivnijim u košarci.
Photo by Hannah Foslien/Getty Images
"On je traćio svoj talenat. Ako je traćenje gruba reč, onda ga nije dovoljno koristio, najblaže rečeno. Ova sezona je još mlada, ali se neke stvari mogu zaključiti već sada. Vigins je promenio igru, prilagodio se novom sistemu koji mu više odgovara, više ne šutira "duge dvojke", već napada obruč i pokušava da ubaci što više trojki", dodaje Kanigem.

Posle utakmice protiv Voriorsa u kojoj je ubacio 40 poena, reči hvale na račun saigrača je izneo Karl-Entoni Tauns.

"On igra dobro. Veoma dobro. On je veliki radnik, a sada stvari pomalo rade i za njega. On koristi naš sistem i čini ga svojim", naveo je Tauns.

Za razliku od prethodnih sezona, Vigins uzima više "čistih" šuteva i ne mora da pokušava iz nemogućih pozicija da postigne poene za svoju ekipu.

"Osećam se prijatno. Mislim da ovde stvari dobro rade za mene. Sviđa mi se sistem. Očigledno je da više od mene ne žele da šutiram sa poludistance. Ako dođem u situaciju, ja ću to da radim, ali sam više fokusiran na napadanje obruča i trojke"
, istakao je Vigins.

Vigins je u na prvih deset utakmica u sezoni prosečno ubacivao 25,5 poena, uz 3,3 asistencije i 4,8 skokova, što je bolje od svih rezultata u prethodnim sezonama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: