"Telo je blokiralo, noge su mi bile mrtve, a Vaso se nije držao plana"

Srpski MMA borac Aleksandar Ilić je pokušao da nađe razloge za poraz u duelu sa Sezarijem Kesikom.

Izvor: SV

Nedelja, 10.11.2019.

17:33

screenshot

On je poražen u Zagrebu, na 51. izdanju borbi u organizaciji poljskog KSW.

"Nemam pravi odgovor. Dao sam sve od sebe u pripremama, imao sam bolje parametre nego pred prethodnu borbu. Sve je mirisalo da na perfektnu noć, ali je u poslednja tri dana bilo ludo. Teško sam skidao kilažu, ja nikada ne idem u saunu, uvek skidam kilažu dijetom i treninzima, ali ovoga puta kilogrami nisu odlazili. Ne znam zašto, ali telo je blokiralo", naveo je Ilić.

On je istakao i da je skidao kilažu celu noć uoči merenja.

"Došao sam na željeni nivo u pet ujutru. Bio sam mrtav, u jednom trenutku sam pomislio da se povučem, osećao sam kao da ću da padnem. Nisam mogao da treniram, teško mi je bilo i da se popnem uz stepenice, a uradio sam sve kao prošli put i ništa nisam eksperimentisao. To nije izgovor, Sezari je me pobedio, siguran sam da je i on teško skidao kile. Na sredini prve runde sam osećao kao da su mi noge u teškom blatu
", rekao je Ilić.

Dodao je i da je taktika bila da se borba produži.

"Igrali smo na kartu da imam veću energiju, ali je sve palo u vodu u 1. rundi. Bio sam mrtav, rekao sam uglu da su mi noge gotove. Probao sam da završim meč, ali se nije desilo", naveo je Ilić.

On je govorio i o meču svog saradnika Vasa Bakočevića, koji je poražen od Borisa Mankovskog.

"Nije se držao plana, plan nije bilo da ulazi u rvanje, ali tako je kako je
", naveo je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: