"Igrati sa 'velikom trojkom' i privilegija i nesreća"

Austrijanac Dominik Tim imaće težak zadatak na predstojećem ATP tur finalu u Londonu.

Izvor: Z.K.

Petak, 08.11.2019.

12:37

Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Finalista Rolan Garosa je ove sezone uspeo da osvoji pet titula, u Indijan Velsu, Barseloni, Kicbilu, Pekingu i Beču i sa velikim ambicijama je stigao u Englesku.

Takmičiće se u grupi "Bjern Borg" u kojoj su i Novak Đoković, Rodžer Federer i Mateo Beretini.

"U prve dve godine mog učešća na turniru, čini mi se da sam bio srećan samo zbog toga što učestvujem i nisam se toliko mnogo brinuo zbog rezultata, ali ove sezone je sve drugačije. Želim da ispunim prvi cilj, a to je da se plasiram u polufinale", rekao je Austrijanac.

Bez obzira na sve, on je svestan koliko će to biti teško ostvariti. Ima izuzetno poštovanje prema rivalima.

"To je sjajna situacija, igramo na turniru na kojem su Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković, igrači koji imaju 16 i više Grend slem titula. Više nego iko u istoriji sporta. Možda to može da se nazove nesrećom za nas mlade igrače, ali je to istovremeno i privilegija i sreća jer igramo protiv najboljih igrača u istoriji. Velika razlika između njih i ostalih igrača je u tome što oni konstantno igraju dobro i osvajaju titule", zaključio je Tim.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: