"Poraz od Novaka u Londonu bio je za Rodžera razarajući"

Nekada četvrti teniser sveta, Amerikanac Džejms Blejk, smatra da je poraz u finalu Vimbldona od Novaka Đokovića jako teško pao Rodžeru Federeru.

Izvor: Z.K.

Petak, 08.11.2019.

09:32

Photo by Fred Lee/Getty Images

Novak je u tom čuvenom finalu koje je trajalo četiri sata i 57 minuta, slavio u pet setova, što mu je donelo ukupno 16. Grend slem titulu.

Švajcarac je i ranije doživljavao poraze u mečevima za titulu sa Novakom, ali čini se da mu je taj na Vimbldonu najteže pao.

"Rodžer je jedan od najboljih koje sam ikada video kada je reč o tome da se zaboravi sve što se desilo na nekom meču ili turniru i krene dalje. Ipak, ovaj poraz na Vimbldonu je bio poseban. Čak je i priznao da ga je to slomilo, onda možete da zamislite koliko je to bilo razarajuće za njega", kaže Blejk.

Federer i Đoković će naredne nedelje ukrstti reket ponovo i to na ATP tur finalu u Londonu, u okviru grupe "Bjern Borg".

"Federer i Pit Sampras su možda dvojica najboljih igrača kada je reč o tome da završe meč. Čim odigraju poslednji poen već su mislima u narednom meču i ne razmišljaju o tome šta je bilo", poručio je Blejk.

Švajcarac je nedavno u Bazelu osvojio jubilarnu desetu titulu u rodnom gradu, što mu je bio ukupno 103 pehar u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: