Bokserska šampionka Nikola Adams završila karijeru

Dvostruka olimpijska šampionka Britanka Nikola Adams završila je boksersku karijeru zbog straha da bi mogla da izgubi vid.

Izvor: SN

Sreda, 06.11.2019.

16:07

Bokserska šampionka Nikola Adams završila karijeru
Photo by James Chance/Getty Images

Adams je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine, osvojila zlato, a četiri godine kasnije u Rio de Žaneiru odbranila je titulu u muva kategoriji.

"Obavestili su me da će svaki dalji udar na moje oko verovatno dovesti do nepopravljivih oštećenja i gubitka vida", rekla je Adams za Jorkšir Ivning Post, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Ona je 2017. godine postala profesionalac i svetski je šampion u WBO verziji.

"Ogromna mi je čast što sam predstavljala našu zemlju, osvojiti dve zlatne olimpijske medalje, a zatim i šampionski pojas u WBO je ostvarenje snova. Ali, sve to se odrazilo na moje telo", n
avela je 37-godišnja bokserka.

Poslednji put borila se 28. septembra, kada je odbranila titulu u WBO verziji, u nerešenoj borbi protiv Meksikanke Marije Salinas.

Profesionalnu karijeru završila je skorom od pet pobeda i jednom nerešenom borbom. Osvojila je osam zlatnih i četiri srebrne medalje na raznim takmičenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: