"Jokić nije 'petica', već 'jedinica', iako hoda kao pingvin na štulama"

Nikada nije postojao plejmejker bar sličan Nikoli Jokiću, piše Volstrit džornal.

Izvor: SV

Sreda, 06.11.2019.

15:28

Photo by Steve Dykes/Getty Images

U tekstu se navodi da je srpski reprezentativac klasifikovan kao centar, ali se ističe da je on daleko više od toga.


"Prema nedavnoj istoriji lige se može zaključiti da su najbolji timovi oni koji su izgrađeni oko definišuće veštine svojih zvezda. Golden Stejt je iskoristio šut Stefa Karija, Milvoki gradi ekipu oko "čudovišnih moći" Janisa Adetokumba, a Toronto je osvojio titulu pretvarajući umetnost odmaranja Kavaja Lenarda u nauku
", navodi se u tekstu.

Dalje se ističe da je igrač koji je protekle sezone izabran za najboljeg centra lige, zapravo možda i bolji na poziciji plejmejkera.

"To verovatno nema smisla, on trči kao pingvin na štulama, ponekad izgleda kao težak kamion na autoputu. Ipak, on radi posao. Nagetsi su najbolja verzija sebe kada je lopta u Jokićevim rukama. Oni već Jokića nazivaju najboljim dodavačem u istoriji igre, a protivnici su zaglavljeni u mislima kako da zaustave njegovu igru", navodi se u tekstu.

Dodaje se da su Nagetsi u anketi sprovedenoj uoči početka sezone među generalni menadžerima proglašeni najzabavnijim timom u ligi i prvi put za pet godina je taj naslov otišao u ruke ekipe koja se ne zove Voriors.

"To je verovatno zato što Nagetsi u ekipi imaju igrača koji ima najveću košarkašku inteligenciju, a ne zove se Lebron Džejms. On, Adetokumbo, Lenard, sada i Jokić, personifikuju promene u igri tokom proteklih godina i kontrolišu loptu više nego bilo ko u njihovim timovima. Svi oni su zapravo plejmejkeri", ističe se.

U tekstu se navodi i da je Jokić u mladosti voleo da dribla loptu, ali da je morao da bude prebačen na centarsku poziciju.

"Bio je visok, dežmekast, morao je da promeni mesto. Njega ne možete da ubacite u kalup, morate da ga pustite da kreira. Samo tako ćete dobiti najboljeg Nikolu", rekao je generalni menadžer Nagetsa Arturas Karnišovas.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

46 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: