Prvi poraz Partizana u Evrokupu!

Košarkaši Partizana su u šestom kolu Evrokupa doživeli prvi poraz u tom takmičenju ove sezone.

Izvor: SV

Utorak, 05.11.2019.

19:30

Prvi poraz Partizana u Evrokupu!
Marko Djokovic/Starsportphoto

Beogradski tim je na svom terenu poražen od Venecije rezultatom 83:69, čime je anulirala pobedu koju je Partizan ostvario u Italiji, sa 66:63.

Izabranici trenera Andree Trinkijerija su loše ušli u utakmicu, protivniku su dozvolili da povede sa 9:0, ali su uspeli da se vrate do kraja prve deonice.

Posle prvih deset minuta igre Partizan je imao posed zaostatka (21:18) i do poluvremena je našao način da stigne i do potpunog preokreta.

U tom periodu je Trinkijeri izveo eksperiment i na terenu imao petorku koju su činili Markus Pejdž, Žanis Pejners, Rašon Tomas, Stefan Birčević i Vilijam Mosli.
Marko Djokovic/Starsportphoto
Atipična postavka je Partizanu donela dobru energiju i odličnu igru, pa je na velikom odmoru imao višak od dva poena i činilo se pravi ritam za nastavak utakmice.

Ipak, posle nervoznog početka drugog poluvremena, u kom je za dva minuta postignuto samo četiri poena, utakmica je potpuno otišla u smer koji je odgovarao gostujućoj ekipi.

Venecija je treću deonicu dobila sa 25:9 i praktično rešila pitanje pobednika.

Poslednju četvrtinu je Partizan otvorio sa 4:0 i delovalo je da igrači domaće ekipe imaju dovoljno energije da se ponovo približe protivniku, ali je Venecija reagovala i sprečila nalet "crno-belih".

Nerešiva enigma za košarkaše Partizana je bio Mičel Vat, koji je završio utakmicu sa 27 poena, uz po 5 skokova i asistencija, a vredi istaći i da je u prvom poluvremenu upisao čak 17 poena i bio jedini dvocifreni u svom timu.
Marko Djokovic/Starsportphoto
Sjajnu partiju je pružio Džulijan Stoun, upisao je 10 poena, 11 skokova i 7 asistencija, a verovatno i ključnu ulogu u trećoj četvrtini imao je Ostin Dej, koji je meč okončao sa 13 poena i 5 skokova.

Dvocifreni učinak je imao još samo Džeremi Šapel (12 poena), ali vredi istaći i partiju Majkla Bramosa (9 poena, 4 skoka, 2 asistencije).

U Partizanovom timu prolaznu ocenu zaslužuje samo Rašon Tomas (18 poena), Ognjen Jaramaz je imao dobru rolu u prvom poluvremenu (9 poena), dok je više nego pristojnu partiju pružio Vilijam Mosli, sa 6 poena, 7 skokova, 6 asistencija i 3 ukradene lopte.

Beogradski tim je i u ovom meču bio lišen pomoći startnog plejmejkera Korija Voldena, a vredi istaći i da su igrači Partizana promašili čak 14 slobodnih bacanja.

Tok meča ste mogli da pratite na našem sajtu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

283 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: