Na korak od GOAT – Hamilton "napada" Šumahera VIDEO

Luis Hamilton stigao je na korak od rekorda Formule 1 po broju titula.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Ponedeljak, 04.11.2019.

09:22

Na korak od GOAT – Hamilton
Photo by Charles Coates/Getty Images

Britanac je u nedelju u Ostinu osvojio šestu krunu, a ispred njega je sada još samo Mihael Šumaher.

Hamilton je za jednu titulu nadmašio legendarnog Huana Manuela Fanđa, te stigao na korak od mnogi su verovali nedostižnog Nemca.

Pročitajte još Luis Hamilton – na putu ka G.O.A.T.

"Osećam se sveže koliko mogu biti. Nećemo stati, nastavićemo da guramo", prokomentarisao je Hamilton svoj učinak u karijeri.

On je nakon razočaravajućih kvalifikacija i pete pozicije na kraju trku u Teksasu završio na drugom mestu.

Pokušao je da istom taktikom kao u Meksiku, gde je jednim odlaskom u pit-stop stigao do pobede, nadmaši konkurenciju i u Ostinu, ali ga je tri kruga pre kraja prestigao timski kolega Valteri Botas.

"Otac mi je rekao kada sam imao šest, sedam godina da nikad ne odustajem. Nadao sam se da možda mogu do pobede, ali nisam imao dobre gume", rekao je Britanac.

Do kraja sezone ostale su još dve trke – Velika nagrada Brazila i Velika nagrada Abu Dabija. Raterećeni Hamilton će sigurno jurišati na pobede koje će ga približiti Šumaherovom rekordu po broju osvojenih Velikih nagrada.

Hamilton je trenutno na broju 83, uz 150 podijuma, dok je Nemac tokom karijere ostvario 91 trijumf uz 155 podijuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

35 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: