Šengelija MVP šestog kola EL, Micić i Milutinov i dalje lideri

Košarkaš Baskonije Tornike Šengelija najkorisniji (MVP) je igrač šestog kola Evrolige.

Izvor: LN

Nedelja, 03.11.2019.

12:01

Šengelija MVP šestog kola EL, Micić i Milutinov i dalje lideri
EPA-EFE/Toms Kalnins

Šengelija je bio najbolji u ubedljivoj pobedi svog tima protiv Bajerna od 93:60 u petak.

On je zabeležio indeks korisnosti od 28 postignuvši 19 poena, uz tri skoka, dve asistencije, te po jednu ukradenu loptu i blokadu.

Najveći indeks imao je Šejn Larkin (30), ali je njegov tim poražen od Panatinaikosa u Atini. Plej Anadolu Efesa je imao 28 poena i po tri skoka i asistencije.

Isti indeks kao Šengelija imao je Nando de Kolo sa 29 poena i dve asistencije, ali je Francuzov Fenerbahče doživeo šokantan poraz u Istanbulu od Žalgirisa.

Upravo je De Kolo bio najbolji strelac kola, a dospeo je i na prvo mesto na listi strelaca sa 22,3 poena po utakmici.

Entoni Gil je protiv Crvene zvezde zabeležio 11 skokova, što je bilo najviše u kolu, ali isto koliko je imao i Efesov Kris Singlton. U toj kategoriji i dalje je lider Nikola Milutinov sa 10,8 po utakmici.

Nik Kalates iz Panatinaikosa je ponovo bio najbolji asistent sa deset uspešnih dodavanja, a upravo on je najbolji u ligi do sada sa 9,2 po utakmici.

Nikola Mirotić (Barselona), Fakundo Kampaco (Real) i Rokas Gedraitis (Alba) su imali po tri ukradene lopte, kategoriji u kojoj je lider Vasilije Micić sa 2,2 po meču.

Najbolji bloker kola bio je Realov Valter Tavares sa četiri blokade protiv Albe. U toj kategoriji najboji je Jusufa Fal iz Baskonije sa 1,7 po meu.

Tokom šestog kola nije ostvaren nijedan tripl-dabl, ali bilo je tri dabl-dabla: Singlton je imao 13 poena i 11 skokova, Gil je upisao po 11 poena i uhvaćenih lopti, dok je Kalates zabeležio 11 poena i deset asistencija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: