Milojevićeva 100. pobeda – Zvezda “slomila” Proleter

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su na gostovanju Proleter sa 2:0 (0:0), u meču 15. kola Linglong Superlige Srbije.

Izvor: MT

Subota, 02.11.2019.

15:30

Milojevićeva 100. pobeda – Zvezda “slomila” Proleter
Foto: Starsport

Ovo je jubilarni 100. trijumf beogradskih crveno-belih pod vođstvom Vladana Milojevića, a to je za rukom pošlo još jedino legendarnom Miljanu Miljaniću.

Zvezda je do pobede došla golovima Matea Garsije i Ričmonda Boaćija, tako da u dobro raspoloženju čeka utakmicu Lige šampiona protiv londonskog Totenhema.

U prvom poluvremenu inicijativu je imala Crvena zvezda, držala loptu u posedu, ali velikih prilika za gol nije bilo.

Veznjaci aktuelnog šampiona su uglavom pokušavali centaršutevima da pronađu napadača Milana Pavkova, ali njegovi pokušaji glavom završavali su preko gola Nikole Petrića.

Zvezdina “devetka” najbolju priliku imala je u 30. minutu, nakon dobrog ubačaja u šesnaesterac domaćih Milana Rodića. Ipak, golman domaćih bio je na visini zadatka.

Proleter je čitavo poluvreme odigrao veoma organizovano i disciplinovano u odbrani, dok je u napadu najčešće pokušavao da gol Milana Borjana ugrozi iz kontranapada.

Najbolju šansu domaći su imali u 18. minutu, međutim, poluvolej Branislava Jovanovića završio je pored desne stative Zvezdinog gola.
Foto: Starsport
Izabranici Vladana Milojevića su nakon nešto sporijeg starta drugog poluvremena uspeli da dođu do vođstva u 59. minutu.

Milan Rodić je lepo uposlio Veljka Simića, da bi omaleni krilni igrač gostiju dobro ubacio loptu u peterac, gde je najbrži bio Mateo Garsija, kome nije bilo teško da pogodi mrežu Petrića.

Nakon vodećeg gola tempo utakmice je ponovo opao, a domaći su najbolju priliku za izjednačenje propustili u 71. minutu kada je Andrejevićev udarac glavom posle kornera završio pored gola Borjana.

Gosti su nastavili sa čuvanjem lopte u svom posedu, sve do 82. minuta, kada je rezervista Milan Jevtović predriblao dvojicu igrača domaćih, "doturio" loptu Boaćiju, koji na sličan način kao i Garsija, loptu ubacio u mrežu golmana Petrića.

Poslednji zanimljiv detalj viđen je u 88. minutu, kada je Brazilac Leandro iz neposredne blizine loptu prebacio preko gola gostiju, tako da je meč završen rezultatom 2:0 u korist Crvene zvezde.

U narednom kolu Proleter će dočekati niški Radnički, dok će Zvezda ponovo gostovati, ovoga puta Javoru u Ivanjici.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

138 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

10 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: