Skijašica Mihaela Šifrin najbolja na svetu

Američka skijašica Mikaela Šifrin proglašena je za najbolju u 2019. godini, u izboru Udruženja međunarodnih novinara koji prate skijanje.

Izvor: MT

Petak, 25.10.2019.

17:41

Skijašica Mihaela Šifrin najbolja na svetu
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

Šifrin, koja je istu nagradu dobila i 2017. godine, imala je više glasova od prošlogodišnjeg pobednika Marsela Hiršera.

Kako se navodi u saopštenju, Šifrin je za "samo nekoliko glasova" pobedila Hiršera, koji je završio karijeru nakon što je prošle sezone osvojio osmu uzastopnu titulu u Svetskom kupu.

Šifrin je trostruka osvajačica Svetskog kupa, prošle godine postavila je rekord Svetskog kupa od 17 pobeda.

Takođe, osvojila je zlatne medalje u slalomu i superveleslalomu i bronzu u veleslalomu na Svetskom prvenstvu u Švedskoj, u februaru.

"Čini se da je pomalo pogrešno, ali je ovo velika čast. Zapanjujuće je što ove godine za najboljeg nije proglašen Marsel, pošto je imao neverovatnu karijeru. Ja bih sigurno glasala za njega", rekla je Šifrin.

Iz udruženja novinara pohvalili su Šifrin što je bila "vrlo ugodan partner za razgovore sa skijaškim novinarima" i jer radi sjajan posao u promovisanju skijanja širom sveta.

Nova sezona u Svetskom kupu počinje u subotu trkom skijašica u veleslalomu na glečeru Retenbah kod Zeldena, a muška trka na programu je dan kasnije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: