Ćavi Paskval želja Zvezde, Valensija kvari posao?

Ćavi Paskval, renomirani španski trener, mogao bi da preuzme kormilo Crvene zvezde.

Izvor: PT

Sreda, 23.10.2019.

18:18

Ćavi Paskval želja Zvezde, Valensija kvari posao?
EPA-EFE/CARLOS DIAZ

Prema pisanju "Sportkluba", iskusni Španac nalazi se u pregovorima sa čelnim ljudima kluba sa Malog Kalemegdana.

Paskval, koji je osvojio Evroligu s Barselonom 2010. godine, trenutno nema ekipu i cilj mu je da ponovo trenira u Evroligi u kojoj igra šampion regiona i Srbije.

Četrdesetsedmogodišnji trener na čelu katalonskog giganta bio je od 2008. do 2016. godine, a od 2016. do 2018. vodio je Panatinaikos.

Ima osvajenu titulu šampiona Evrope, četiri ACB lige, dva puta je bio i šampion Grčke...

Paskval je trenutno verovatno i najtraženije ime u Evropi, s obzirom da nema ugovor, i zbog toga se za njega ne interesuje samo Zvezde.

Prema pisanju španskih medija, stolica Haumea Ponsarnaua se opasno klima u Valensiji, koja je veoma loše startovala sezonu.

Aktuelni šampion Evrokupa ima čak sedam poraza u novoj sezoni, po tri u Evroligi i Enedesi, i jedan na startu sezone u Superkupu. Trenutno se nalaze u seriji od četiri izgubljena meča i Ponsarnau bi mogao da dobije otkaz, a čelni ljudi Valensije žele Paskvala na klupi, piše "Las Provincias".

Podsećamo, Zvezda je u utorak ostala bez trenera pošto je sporazumno raskinuta saradnja sa Milanom Tomićem, koji je odlučio da napusti klub posle nešto slabijeg starta sezone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

152 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: