River odoleo "Bombonjeri" za plasman u finale Kopa Libertadores

Fudbaleri River Plejta plasirali su se u finale Kopa Libertadores posle dvomeča sa omraženim rivalom Bokom Juniors.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Sreda, 23.10.2019.

08:45

River odoleo
Photo by Rodrigo Valle/Getty Images

Boka je slavila 1:0 u revanš meču na svojoj "Bombonjeri", ali to nije bilo dovoljno da se nadoknadi 0:2 sa "Monumentala" iz prvog susreta.

Domaćin je dominirao svih 90 minuta, imao 21 šut ka golu, ali se samo jednom zatresla mreža Riverovog gola pred 50.000 navijača Boke.

Deset minuta pre kraja 19-godišnji Venecuelanac Jan Hurtado je na asistenciju Salvija matirao Armanija, ali je River odoleo do kraja susreta i izborio šansu da brani titulu.

Boki nije pomogao ni povratak Karlosa Tevesa na teren, bivša zvezda Mančester junajteda i Sitija se trudila, ali je bila bezopasna po gol Rivera.

River sada čeka rasplet brazilskog polufinala između Flamenga i Gremija, a finale, prvi put jedna utakmica na neutralnom terenu, igraće se verovatno u Čileu sledećeg meseca.

Kažemo verovatno jer je neizvesno da li će Santjago moći da ugosti dva najbolja tima Južne Amerike zbog velikih nereda usled društvenih nemira u Čileu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: