Britanski mediji: "Bolest koja je uzdrmala fudbal", ruganje Totenhemu i "neprijatelj iznutra"

Britanski mediji poprilično su zabrinuti pred meč svog Totenhema sa Crvenom zvezdom.

Izvor: LN

Utorak, 22.10.2019.

11:40

Britanski mediji:
Foto: B92/LN

Brojni listovi britanske štampe pozivaju na oprez i Zvezdu ne shvataju olako, ali joj posvećuju jako malo pažnje.

Analiza je uglavnom na Totenhemu i njihovim lošim rezultatima, ali pre svega na treneru Maurisiju Poćetinu.

Sve stvari su bačene u drugi plan i na glavnim sportskim stranama dnevne štampe nalaze se citati Poćetina koji poziva na oprez, plaši se za svoj posao i slično...

Neki mediji su glavne sportske strane posvetili porazu Arsenala od Šefild junajteda u Premijer ligi u ponedeljak uveče i to istakli kao bitniju vest od narednog meča "pevaca".
Foto: B92/LN
Na primer, "Daily Express" piše o Lisu Musetu i njegovom pobedonosnom golu protiv "tobdžija", a u malom uglu ostavlja prostor za naslov "Poćetino je u problemu".

Kada otvorite novine možete naći i deo posvećen utakmici Totenhema, a ovaj medij predviđa da će na golu Crvene zvezde biti Zoran Popović, u napad stavljaju Milana Pavkova, dok je ostatak ekipe "standardan".
Foto: B92/LN
"The Sun" je pola prostora dao nesrećnom porazu ekipe Unaja Emerija, a deo posvetio i Poćetino sa natiposom "čupavo je".

Zvezda nije dobila maltene uopšte prostora u ovim novinama koje se nisu potrudile ni da pokušaju da predvide postavu šampiona Srbije, već su dve strane posvetile ruganju Totenhemu i njihovim porazima od Bajerna (7:2) i Brajtona (3:0).
Foto: B92/LN
"Daily star" je takođe podelio naslovnu stranu sporta na Arsenal i Totenhem, naglašavajući da se Poćetinu drma stolica i da bi neuspeh protiv crveno-belih mogao skupo da ga košta.

Jedna od glavnih vesti u novinama je problem sa povredama igrača i, ponekad, smrću.

Jedne novine posvetile su dve strane baveći se potcenjenim problemom modernog fudbala koji su naslovili "Bolest koja je uklela našu igru".
Foto: B92/LN
Uglavnom se podseća na nemile scene iz prošle sezone kada je defanzivac Spursa Jan Vertongen morao da napusti teren zbog potresa mozga.

Tada je lekarski tim Totenhema dao dozvolu Belgijancu da se vrati na teren, ali se on umalo nije srušio kada je ulazio na isti.

"Da li su smrt od demencije i igranje profesionalnog fudbala povezani", pita se "Daily Express".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: