Šapovalov: Veliki korak za mene; Filip: Nadam se tituli jednog dana

Srpski teniser Filip Krajinović nije uspeo u trećem finalu u karijeri da dođe do ATP titule.

Izvor: Z.K.

Nedelja, 20.10.2019.

17:10

Šapovalov: Veliki korak za mene; Filip: Nadam se tituli jednog dana
Foto: EPA-EFE/Henrik Montgomery

Od njega je u meču za titulu na turniru u Stokholmu bio bolji Kanađanin Denis Šapovalov kojem je ovo bio prvenac u karijeri, ali iz prvog pokušaja u finalima.

Šapovalov je posle 84 minuta igre slavio sa 6:4, 6:4, reklo bi se da su odličivale nijanse i znatno bolji servis Kanađanina koji je imao 16 as servisa naspram jednog od strane Krajinovića.

Na ceremoniji dodele trofeja Krajinović je čestitao protivniku na uspehu.

"Čestitam, bio si bolji od mene danas. Sve najbolje teni i tvom timu u nastavku karijere", obratio se Filip Kanađaninu, a potom nastavio.

"Ovo je bilo moje treće finale, nažalost, nisam uspeo. Nadam se da ću i ja jednog dana osvojiti turnir i podići pobednički pehar. Hvala svima u mom timu, ne samo za ovu nedelju, već zbog svega učinjenog do sada. Ovde u Stokholmu bila je odlična atmosfera, mislim da je ovo jedan od najboljih turnira na svetu", rekao je Filip.

Nije propustio priliku ni da se zahvali srpskim navijačima na podršci.

"Hvala vam što ste došli da me gledate", obratio se Filip navijačima na srpskom.

"Nadam se da ćemo se videti i naredne godine", poručio je za kraj.

S druge strane, novi šampion turnira bio je prezadovoljan zbpog pobede.

"Dao sam sve od sebe.. Nisam navikao na ove govore, plašim se da ću zaboraviti da pomenem nekog", nasmejao se Denis.

"Bio je ovo sjajan meč. Čestitke Filipu, bio je odličan, ne samo danas već tokom cele nedelje. Osećali smo se kao kod kuće. Ovo je veliki kirak za mene. Mučio sam se do polufinala, ali na kraju je sve bilo u redu", rekao je Denis.

Zahvalio se i publici.

"Bili ste zaista sjajni. Obožavam ovaj grad, ovo je veliko iskustvo za mene. Kada vidim gore na tabli sva imena prethodnih šampiona, osećam se zaista privilegovanim što sam u tom društvu", zaključio je Šapovalov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: