Mari plasmanom u finale iznenadio samog sebe

Britanski teniser Endi Mari plasirao se u finale turnira u Antverpenu, što je i njega samog iznenadilo.

Izvor: LN

Nedelja, 20.10.2019.

12:33

Mari plasmanom u finale iznenadio samog sebe
Photo by Lintao Zhang/Getty Images

Mari se plasirao u prvo ATP finale posle više od dve godine, nakon povratka na teren posle operacije kuka.

On je u polufinalu Antverpena pobedio Francuza Iga Umbera posle preokreta.

"Ovo je veliko iznenađenje za mene. Veoma sam srećan što ću igrati u finalu. Bio je ovo dug put za mene. Mnogo sam radio da bih došao do ove tačke i moram reći da nisam verovao da ću se tako brzo vratiti do prilike da se borim za titulu", kazao je Mari.

Nekada najbolji teniser sveta i osvajač tri Grend slem titule pohvalio je narednog protivnika, Švajcarca Stena Vavrinku.

"Stan je fantastičan igrač, a mi smo u prošlosti imali mnogo velikih duela. Upravo na meču sa njim, na Rolan Garosu 2017. godine su i počeli moji problemi sa kukom. Bio je to težak meč u pet setova i moj kuk se nikad nije skroz oporavio od njega. Baš je dobro što ćemo ponovo igrati u finalu".

Mari i Vavrinka sastaju se u nedelju od 16 časova, a ukoliko Britanac trijumfuje biće to njegova prva titula od marta 2017. godine.

On je trenutno projektovan da od naredne nedelje bude 155. teniser planete, a titulom bi se popeo na 127. poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: