"Najbolji trenutak u karijeri? Kada je Viktor pobedio Lodru i Srbija osvojila Dejvis kup"

Proslavljeni srpski teniser Janko Tipsarević prisetio se najlepšeg trenutka u dugoj i uspešnoj karijeri.

Izvor: LN

Nedelja, 20.10.2019.

09:19

EPA-EFE/WILL OLIVER

Jedan od najboljih srpskih tenisera u istoriji završio je karijeru što se tiče ATP turnira porazom u polufinalu Stokholma od Japanca Juičija Sugite.

U emotivnom intervjuu posle meča Janko i gledaoci prisetili su se nekih od najuspešnijih trenutaka u karijeri nekada osmog tenisera planete.

Tokom 17-godišnje karijere Janko je osvojio četiri titule, ostvarivao neke neverovatne rezultate, ali jedan momenat istakao se iznad svih – osvajanje trofeja Dejvis kupa 2010. godine sa reprezentacijom Srbije.

"Najbolji trenutak moje profesionalne teniske karijere", zapitao se Tipsarević, zastao na kratko, a onda jasno odgovorio: "To je bilo kada je Viktor Troicki pobedio Mikaela Lodru za pobedu Srbije nad Francuskom i osvajanje titule u Dejvis kupu.

Pročitajte još Ovacije za Tipsarevića: Pokušavate da me rasplačate, i uspeva vam

I pored toga što se u momentu intervjua sve radilo o njemu Janko je uspeo da ostane skroman.

"Znam da ovo zvuči izuzetno luckasto. To nije zato što sam ja veći patriota od ljudi u Srbiji, ni od saigrača, već zato što ja stvarno sebe smtram timskim igračem. To vreme u Dejvis kupu je nešto meni najdraže tokom cele karijere i, iako mi je ovo poslednji turnir na ATP Turu, srećan sam što ću karijeri završiti u Madridu (na Dejvis kupu)", jasan je bio Tipsarević.

Janko će se oprostiti od profesionalnog igranja tenisa na Dejvis kupu u Madridu koji se igra od 18. do 24. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: