Jokanović: Očekujem još jednu priliku u Premijer ligi

Trener Al Garafe Slaviša Jokanović je u velikom intervjuu za "San" poručio da se nada da će jednog dana opet voditi klub u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Četvrtak, 17.10.2019.

09:46

Jokanović: Očekujem još jednu priliku u Premijer ligi
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Bivši menadžer Fulama, koji je sa Al Garafom u Kataru potpisao dvogodišnji ugovor, kaže i da je boravak u Engleskoj bio veliko iskustvo za njega.

Jokanović je posle ulaska sa Fulamom u Premijer ligu otpušten u novembru 2018. posle svega jedne pobede u 12 utakmica.

"Uživao sam dok sam živeo i radio tamo. Taj rad u Engleskoj je bio veliko iskustvo za mene i ubuduće, očekujem da dobijem još jednu priliku da radim u Premijer ligi ili Čempionšipu. Ja sam jedini trener koji nije Britanac, a koji je ostvario dve promocije u Premijer ligu. Najbolje mesto da radite kao menadžer je Engleska, videćemo šta će biti kasnije", rekao je Jokanović.

Kaže da nije ljut ni na koga u Fulamu zbog otkaza.

"Svi znamo šta u ovom poslu može da se dogodi posle nekoliko loših nedelja. Oni su napravili potez koji i mnogi drugi klubovi čine da pronađu rešenje. Napravio sam neke greške, Fulam je pravio greške, ali život ide dalje. Ne osvrćem se na ono što je prošlo", kaže Jokanović.

Klaudio Ranijeri se nije dugo zadržao kao njegov naslednik na "Krejven Kotidžu", svega tri meseca. Jokanović je preporučio Skota Parkera.

"Skot je bio moj prvi izbor. Imao sam razgovor sa njim. Rekao sam mu kada sam dolazio, dođi i bićeš menadžer posle mene. On je napočetku svoje menadžerske karijere, ali je veoma dobar momak i dobar trener. Verujem da nastavlja tamo gde smo stali i očekujem da bude uspešan. Verujem da ima kvalitet da vrati Fulam u Premijer ligu", dodao je nekadašnji igrač Vojvodine i Partizana.

Katar će biti domaćin Mundijala 2022. godine. Jokanović kaže da je obišao nekoliko stadiona gde će se igrati mečevi i ubeđen je da će to biti najbolje Svetsko prvenstvo do sada.

"Igrali smo četiri utakmice na klimatizovanim stadionima i temperatura je bila savršena za igranje fudbala. Čak i kada je spoljna temperatura bila izuzetno visoka. Temperatura u novembru i decembru, kada će se igrati, biće prijatnija, ali tehnologija je neverovatna. Posetio sam i Al Džanub stadion, oduševljen sam viđenim. Ima još dosta toga da se izgradi, radi se brzo i verujem da će sve biti završeno na vreme. Katar je sjajno mesto i napredovaće i dalje. Biće transformisan, izgledaće kao potpuno nova zemlja. Ne bavim se nagađanjem, govorim samo o onom što vidim, ubeđen sam da će to biti nabolje prvenstvo do sada", zaključio je Jokanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: