Saudijska Arabija organizuje novu egzibiciju posle debakla sa Đokovićem i Nadalom

Međunarodni egzibicioni teniski turnir održaće se u decembru u Diradži, u Saudijskoj Arabiji, saopštili su organizatori.

Izvor: LN

Sreda, 09.10.2019.

09:50

Saudijska Arabija organizuje novu egzibiciju posle debakla sa Đokovićem i Nadalom
Photo by Chris Cole/Getty Images

Turnir se održava godinu dana nakon neuspešnog prvog pokušaja, u jeku skandala vezano za ubistvo novinara Džamala Kašogija.

Krajem prošle sezone u Saudijskom Arabiji je trebalo da nastupe Novak Đoković i Rafael Nadal, ali je sve otkazano nakon što je Španac otkazao učešće zbog povrede, što se u javnosti tumačilo kao obilazni način da se zbog velikog političkog i medijskog pritiska odustane od turnira.

Turnir će se održati od 12. do 14. decembra, učestvovaće osam igrača, a nagradni fond je tri miliona dolara.

Pored trostrukog Grend slem šampiona Stena Vavrinke, učestvovaće Danil Medvedev, Fabio Fonjini i Davi Gofan, a preostala četvorica igrača biće poznata uskoro.

"Prvi put organizujemo vrhunski teniski egzibicioni turnir i to je još jedan odlučujući trenutak za kraljevstvo", rekao je predsednik Sportske uprave Saudijske Arabije princ Abdelaziz bin Turki Al Fajsal Al Saud.

Organizatori nisu uspeli da obezbede nastup trojice najboljih igrača: Rodžera Federera, Rafaela Nadala i Novaka Đokovića.

Ove jeseni mali grad Dirija biće domaćin niza sportskih događaja, među kojima trke "Električne formule jedan" i boks-meča Entonija Džošua i Endija Ruiza za titulu svetskog prvaka teške kategorije u IBF, WBA i WBO verziji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: