Podrška Hongkongu pokrenula lavinu – Kinezi suspendovali prenose NBA utakmica

Kinezi su se naljutili zbog podrške čelnika NBA kluba Hongkongu i odmah reagovali određenim merama.

Izvor: AK

Utorak, 08.10.2019.

13:44

Podrška Hongkongu pokrenula lavinu – Kinezi suspendovali prenose NBA utakmica
Photo by Thearon W. Henderson/Getty Images

Generalni menadžer Hjuston Rokitsa Deril Mori je objavio fotografiju sa natpisom "Borba za slobodu. Podrška Hongkongu" na svom Tviter nalogu.

Iako su se u Hjustonu ogradili od stava svog menadžera, istakavši kako Rokitsi nisu politička organizacija.

Demonstranti nedeljama unazad protestuju na ulicama Hongkonga, stotine ljudi je povređeno, a sve zbog toga što vlada primenila odredbe Zakona o vanrednim merama koji omogućava ekstradiciju zatvorenika u Kinu.

Međutim, Kinezi neće tako lako zaboraviti ovaj incident, pa su suspendovali prenose predsezonskih NBA mečeva na svom državnom kanalu CCTV.

Prelomila je izjava komesara NBA lige Adama Silvera koji je opravdao Morijevu izjavu kao pravom na slobodu izražavanja.

Videćemo kako će ceo slučaj da utiče na Rokitse, najpopularniji tim u Kini za koji je godinama igrao najbolji kineski košarkaš svih vremena Jao Ming, jer se očekuje da brojne kineske kompanije okončaju svoje sponzorke ugovore sa teksaškim timom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

23 h

Podeli: