Liverpul nadigrao Čelsi u derbiju 6. kola

Fudbaleri Liverpula savladali su sa 2:1 ekipu Čelsija na gostovanju u Londonu.

Izvor: SN

Nedelja, 22.09.2019.

17:12

Liverpul nadigrao Čelsi u derbiju 6. kola
Photo by Laurence Griffiths/Getty Images

Epitet derbija šestog kola su svakako opravdali fudbaleri Čelsija i Liverpula, pošto smo gledali sjajnu fudbalsku predstavu na "Stamford Bridžu" ovog nedeljnog popodneva.

Energičan početak obe ekipe dao nam je veliki broj šansi i ubrzo smo na obe strane imali po nekoliko dobrih prilika, da bi Liverpul od 14. minuta došao do vođstva.

Aleksander Arnold je posle akcije iz slobodnog udarca šutirao u gornji desni ugao, Kepa to nije mogao da dohvati i Liverpul je poveo sa 1:0.

U isto vreme je Emerson morao da izađe iz igre zbog povrede, a njega je zamenio Markos Alonso, koji se momentalno našao u opasnoj akciji koja je umalo dovela i do gola.

Nije dugo prošlo, a Čelsi je stigao do izjednačenja. Sezar Aspilikueta je bio strelac, međutim VAR se oglasio, pošto je Aspilikueta u začetku akcije bio u nedozvoljenoj poziciji, pa je pogodak poništen.

Liverpul je to "kaznio" svojim drugim golom, kada je u 30. minutu Brazilac Firmino postigao pogodak za još veću prednost svog tima. Ironija, ali u ovim momentima se još jedan fudbaler Čelsija povredio, bio je to Kristensen, a njega je zamenio Kurt Zuma.

Mogao je Abraham do gola pred kraj ovih sadržajnih 45 minuta, ali je njegov udarac glavom otišao preko prečke.

Liverpul je bio veoma opasan na startu drugog poluvremena, imali su nekoliko veoma dobrih napada i izglednih šansi za postizanje pogotka, ali su u tome bili neuspešni.

Pokušao je Čelsi da dođe do prvog gola, imao svoje šanse, bio vrlo opasan, ali jednostavno im to nije polazilo za rukom. Bar ne do 71. minuta, kada je u stilu Marsela Hiršera, Ngolo Kante napravio slalom kroz odbranu "Redsa" i postigao veoma lep gol.

Ipak, domaćin do kraja nije mogao da dođe do izjednačenja i upisao je poraz rezultatom 2:1.

Utakmicu možete u tekstualnom prenosu ispratiti putem našeg LIVE BLOGA.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: