Hrvatska i Slovenija uz Srbiju u kvalifikacijama za Tokio

Međunarodna košarkaška federacija (FIBA) objavila je listu od 24 reprezentacije za učešće u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Izvor: SN

Četvrtak, 19.09.2019.

12:11

Hrvatska i Slovenija uz Srbiju u kvalifikacijama za Tokio
Photo by Wang He/Getty Images

Posle Mundobakseta na kojem je 16 reprezentacija obezbedilo kvalifikacije za olimpijski turnir, na tu listu je dodato još osam selekcija, odnosno po dve sa svakog kontinenta sa najboljim plasmanom na FIBA listi - Angola i Senegal, Meksiko i Urugvaj, Kina i Južna Koreja i Hrvatska i Slovenija.

Na spisku 24 reprezentaicje koje će plasman u Tokio tražiti kroz kvalifikacije su: Angola, Brazil, Kanada, Kina, Hrvatska, Češka, Dominikanska Republika, Nemačka, Grčka, Italija, Južna Koreja, Litvanija, Meksiko, Novi Zeland, Poljska, Portoriko, Rusija, Senegal, Srbija, Slovenija, Tunis, Turska, Urugvaj, Venecuela.

Posle Svetskog prvenstvo učesće na OI sledeće godine obezedilo je osam selekcija: Japan (kao domaćin), Argentina, Australija, Francuska, Iran, Japan, Nigerija, Španija i SAD.

Preostala četiri mesta rezervisana su za pobednike četiri kvalifikaciona turnira koji ce se održati u periodu od 23. do 28. juna sledeće godine.

Kako je otkrio predsednik Košarkaškog saveza Srbije Predrag Danilović, Srbija ima želju da organizuje kvalifikacioni turnir, isto kao i Grčka i Litvanija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: