Rvači se vrati iz Kazahstana sa dve bronze i Olimpijske norme

Srpski rvači grčko rimskim stilom vratili su se sa Svetskog prvenstva u Kazahstanu gde su osvojili dve bronzane medalje,

Izvor: SN

Sreda, 18.09.2019.

16:50

Rvači se vrati iz Kazahstana sa dve bronze i Olimpijske norme
Photo by Francois Nel/Getty Images for BEGOC

Dvojica reprezentativaca su sjajnim nastupom obezbedili i norme za Olimpijske igre u Tokiju, Mate Nemeš u kategoriji do 67 kilograma i Mikheil Kajaia do 97 kilograma.

U tome nije uspeo Viktor Nemeš, koji je u Nur-Sultan otišao kao jedan od velikih favorita, ali je eliminisan u četvrfinalu od domaćeg predstavnika Aškata Dilmukhamedova.

Nemeš će imati još dve prilike naredne godine da se plasira u Tokio preko kvalifikacionih turnira u Budimpešti i Sofiji.

Takmičenje u Kazahstanu u osmini finala je završio Sebastian Kolompar u kategoriji do 55 kilograma, dok je Aleksa Erski eliminisan u prvom kolu u kategoriji do 72 kilograma.

Po povratku u Beograd Mate Nemeš nije krio zadovoljstvo ostvarenim uspehom.

"Još nisam svestan koliko je ovo veliki uspeh. Malo je vremena prošlo. Tek za desetak dana ću biti svestan šta sam uradio. Jako sam srećan što sam uzeo olimpijsku normu što je bio glavni cilj. Uspeo sa da dođem i do medalje. Veliku zahvalnost dugujem Rvačkom savezu Srbije, trenerima, Olimpijskom komitetu Srbije. Bez njih ne bi mogli da napravimo ovakav rezultat. Pre Svetskog prvenstva smo govorili da je najvažnije da uzmemo norme za Olimpijske igre. Uspeli smo da osvojimo dve, mogla je da bude i treća", rekao je Nemeš.

O samom toku takmičenja Mate Nemeš kaže:

"U prvom kolu sam rvao sa protivnikom koga sam pre dva meseca pobedio na Evropskim igrama. Znao sam da sam bolji rvač i uspeo sam lagano da pobedim. Drugi meč protiv Slovaka sam mogao ubedljivije da dobijem. Protiv Rusa u četvrfinalu sam rvao neizvesno. Od njega sam ranije dva puta izgubio tehničkim tušem. Sada su sudije procenile da je bio nešto aktivniji. Pobedio je, ali je on plasmanom u finale meni omogućio da uđem u repesaž, gde je bio veliki pritisak zbog borbe za normu. Prvo sam pobedio Švajcarca i kada sam to dobio bilo je sve lakše. Doduše, pre meča za bronzu gledao sam kako su pokrali mog brata Viktora protiv domaćeg takmičara. Bio sam jako nervozan, ali sam ipak sve završio relativno lako i brzo", zaključuje Mate Nemeš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: