Koković pred Čukarički: Sudar dve fudbalske filozofije

Trener fudbalera Voždovca Rade Koković rekao je da njegovu ekipu očekuje zanimljiva utakmica protiv Čukaričkog jer je to, "sudar dve fudbalske filozofije".

Izvor: SN

Petak, 13.09.2019.

11:53

Koković pred Čukarički: Sudar dve fudbalske filozofije
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Reč je o ekipi koja igra jako dobro i dolazi u veoma ozbiljnom trenutku, sa nizom od tri pobede iza sebe. Mladi su i poletni, dosta agresivni, znaju šta hoće. Imaju jasno definisane zakonitosti u igri i sigurno su jedan od najozbiljnijih protivnika u ligi. Istovremeno, baš to je prava prilika za nas da pokažemo ono što jesmo i čemu težimo", rekao je Koković.

Fudbaleri Voždovca će, nakon reprezentativne pauze, dočekati Čukarički u utakmici osmog kola Super lige Srbije. Čukarički trenutno sa šest odigranih utakmica i osvojenih 15 bodova zauzima četvrto mesto na tabeli, dok Voždovac sa isto toliko odigranih utakmica i sedam bodova zauzima sedmo mesto.

"Biće to sudar dva različita koncepta i fudbalske filozofije, gde ni jednom ne manjka kvaliteta. Statistički podatak da u poslednjih sedam mečeva nemamo pobedu nad Čukaričkim nam ne ide u prilog, ali neće biti presudan za krajnji rezultat sutrašnjeg meča", rekao je Koković.

Golman Voždovca Marko Ilić je, takođe, svestan da je Čukarički protivnik koji "ne leži" njegovoj ekipi, ali je istakao da je vreme da se i to promeni.

"Predstoji nam teška utakmica sa Čukaričkim koji je po pravilu neugodan protivnik za nas. Želim da naglasim da ne bežimo od odgovornosti, za nas u sutrašnjoj utakmici nema kalkulisanja. Oni dolaze na 'krov', u našu kuću i siguran sam da, ako uđemo u utakmicu maksimalno koncentrisano i ispoštujemo zahteve koje je pred nas stavio stručni štab, rezultat ne sme da izostane",
rekao je on.

Meč između Voždovca i Čukaričkog zakazan je za subotu od 20.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: