Iračanin stigao u Niš: Tražio sam Radnički na Guglu

Fudbaler Radničkog iz Niša Rebin Sulaka rekao je da je došao u klub kako bi mu pomogao da ostvari velike ambicije, ali i jer je želeo ponovo da igra u Evropi.

Izvor: SV

Četvrtak, 12.09.2019.

22:23

Iračanin stigao u Niš: Tražio sam Radnički na Guglu
EPA-EFE/AHMED YOSRI

Sulaka je došao u Radnički uoči reprezentativne pauze, a zatim je otputovao iz Srbije i igrao za selekciju Iraka protiv Bahreina (1:1) i Uzbekistana (0:0) i vratio se u Niš po okončanju obaveza.

"Dobio sam poziv od agenta koji mi je rekao da se Radnički interesuje za mene. Na Guglu sam potražio informacije, video sam da se radi o klubu sa velikom tradicijom, koji je prethodne sezone završio na drugoj poziciji na tabeli. Igrali su (kvalifikacije za) Ligu Evropa, a klub ima motivaciju da ponovo izbori mesto u Evropi. Dugo sam igrao u Aziji, te sam odlučio da se ponovo oprobam na evropskom kontinentu. Želja mi je da pomognem klubu da ostvari visoke ambicije", rekao je Sulaka za sajt kluba.

Sulaka (27) je odigrao 20 utakmica za reprezentaciju, a ima i državljanstvo Švedske u kojoj je takođe nastupao. Rođen je u Ankavi u Iraku, karijeru je počeo u švedskom Eskilstunu, nastupao je za Dalkurd, Ljungsikl, Sirijansku, AFC Junajted, Elverum, katarske, Al Markhiju, Al Kor, a u Niš je došao iz Al Šahanije.

"Nisam dugo u Nišu, gledao sam meč protiv Čukaričkog. Pobedili su 1:0, bila je to teška utakmica na gostovanju. Moje impresije su dobre, imamo kvalitetan tim, trenera koji veruje u nas, kao i predsednika Ivicu Tončeva koji ima viziju kako ozbiljan klub treba da izgleda", naveo je on.

Sulaka bi mogao da zaigra u petak protiv Vojvodine, od 18 časova, u utakmici osmog kola Super lige Srbije.

"Pripremamo se za sutrašnju utakmicu, očekuje nas težak duel protiv Vojvodine, koja je uz nas jedna od najkvalitetnijih u Srbiji. Igramo kod kuće i nadamo se pobedi. Igramo pred našim navijačima koji će nam biti od velike pomoći. Nisam do sada gledao Vojvodinu, ali očekujem da se nađem u prilici da pomognem timu da pobedi. Igraću gde trener smatra da mogu najviše da doprinesem", rekao je on.

Posle navoda da je Radnički na društvenim mrežama dobio veliku podršku navijača iz Iraka, Sulaka je rekao da su to navijači reprezentacije, koji vole da pružaju podršku navijačima državnog tima i dodao da će sa velikom pažnjom pratiti rezultate Radničkog.

On je dodao da nije imao mnogo vremena da se upozna sa gradom.

"Nisam video mnogo, ali mi se čini da su Srbi dobar narod. Imam dobre prijatelje srpske nacionalnosti u Švedskoj, znam da ste narod koji toplo prihvata strane državljane. Ipak, ja sam ovde došao da igram fudbal, a ne da uživam u gradu", rekao je Sulaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: