Biševac: Novi Pazar grad sporta

I Novi Pazar je upisan na svetskoj karti, kao jedan od gradova koji je organizovao atletski polumaraton.

Izvor: B92

Četvrtak, 12.09.2019.

11:01

Biševac: Novi Pazar grad sporta
Foto: Grad Novi Pazar

Mnogi kažu da je polumaraton nešto što bi svako ko voli sport trebalo da proba, a Pazarci i gosti koji su nastupili na njemu, prezadovoljni su. Domaća atletičarka Teodora Simović i Kenijac Stenli Kipruto pobednici su polumaratona.

Uz preko 100 profesionalnih trkača, na trci je učestvovalo i preko hiljadu rekreativaca, a trku je završio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Bihorac. On se na početku trke, pojavio zajedno sa direktorom Sportskog saveza Novog Pazara Emirom Mehmedovićem, izazvavši oduševljenje prisutnih.
Foto: Grad Novi Pazar
"Pazarski polumaraton je pokazao drugu, svetsku dimenziju našeg grada. Druženje, zabava, promocija trčanja i zdravog života, su poruke koje su poslate u svet. Pokazali smo da smo grad sporta mladih ljudi i dobrih domaćina. Hoteli su bili puni, kafići takođe, atmosfera je bila sjajna. Verujem da će ovo postati tradicija. Želimo da budemo lideri u regionu ne samo u sportu, već i u turizmu i drugim oblastima. Nadam se da su svi gosti poneli lepe uspomene iz grada koji spaja i da će nam se ponovo vraćati", istakao je gradonačelnik Nihat Biševac.
Foto: Grad Novi Pazar
Pokrovitelj polumaratona je bio Grad Novi Pazar uz tehničke partnere Sportski savez Novog Pazara i Atletski klub Novi Pazar.
Foto: Grad Novi Pazar
Foto: Grad Novi Pazar

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: