Sjajni Mitrović pogodio dva puta – Srbija slavila u Luksemburgu!

Fudbaleri Srbije pobedili su Luksemburg sa 3:1, u šestom kolu kvalifikacija za EURO 2020.

Izvor: PT

Utorak, 10.09.2019.

19:45

Sjajni Mitrović pogodio dva puta – Srbija slavila u Luksemburgu!
Foto: FSS

Selektor naše reprezentacije Ljubiša Tumbaković upisao je prvu pobedu na klupi Srbije, a ovo je bio ukupno drugi trijumf "orlova" u kvalifikacijama.

Uprkos dobrom rezultatu u Luksemburgu, šanse da se plasiramo ovim putem na Evropsko prvenstvo i dalje su male, pošto Ukrajina ima šest bodova više.

Golove za Srbiju postizali su Aleksandar Mitrović u 36. i 54. minutu, i Nemanja Radonjić u 54, dok je jedini strelac za domaći sastav bio Turpel (66).

Vrhunsku utakmicu odigrao je i Sergej Milinković-Savić koji je sjajno delio loptu, a direktno je bio zaslužan za drugi i treći gol, kada je asistirao Radonjiću, odnosno Mitroviću.

Srbija u narednom kolu gostuje Litvaniji (14.10), dok Luksemburg ide na noge Portugalu (11.10).

U prvom poluvremenu nismo videli mnogo fudbala. "Orlovi" su, do 36. minuta, imali polušanse, baš kao i Luksemburg. Ipak, devet minuta pre kraja prvog perioda igre naši igrači postigli su gol.

Aleksandar Kolarov poslao je odličnu loptu u kazneni prostor, u kojem se Mitrović sjajno snašao i glavom savladao Morisa. Sa minimalnom prednošću Srbije otišlo se na pauzu.
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
U nastavku drugog poluvremena "orlovi" dupliraju prednost. Milinković-Savić izborio se da lopta dođe do Radonjića, koji je lepo gađao i još lepše pogodio.

Ipak, usledio je period u kojem su naši fudbaleri još jednom pokazali da su daleko od vrha svetskog fudbala. Luksemburg je dvadesetak minuta dominirao, uspeli su da smanje rezultata, a umalo i da izjednače.

Tu je situaciju izvukao Dmitrovića, a kada domaći igrači nisu iskoristili svoje šanse, usledila je kazna Srbije. Sergej je lucidnim pâsom pronašao Mitrovića, koji je u 78. minutu postavio konačnih 3:1.

Do kraja je Srbija imala priliku da postigne još koji gol, ali mreže su mirovale i "orlovi" su odnelu važnu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

632 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

16 h

Podeli: