Sportski direktor FSS: Neke stvari moraju da se promene VIDEO

Sportski direktor Fudbalskog saveza Srbije Vladimir Matijašević rekao je da neke stvari moraju da se menjaju u nacionalnom timu.

Izvor: LN

Ponedeljak, 09.09.2019.

11:25

Sportski direktor FSS: Neke stvari moraju da se promene VIDEO
Foto: thepedja@gmail.com/STARSPORT

On je istakao da Srbija već od Luksemburga treba da počne da se priprema za baraž Lige nacija.

"Nije lako posle poraza, ali nismo izgubili od ne znam od koga, izgubili smo od Portugala, prvaka Evrope. Ipak, neke stvari moraju da se menjaju i nadam se da ćemo već od Luksemburga početi da se spremamo za tu utakmicu, verovatno protiv Norvežana (u baražu Lige nacija)", rekao je Matijašević.

Fudbaleri Srbije izgubili su u subotu u Beogradu od Portugala sa 4:2, a u utorak od 20.45 nastavljaju kvalifikacije gostovanjem Luksemburgu.

Srbija ima četiri boda iz četiri utakmice, jedan manje od Portugala koji ima utakmicu manje i čak devet od vodeće na tabeli Grupe B Ukrajine, koja ima meč više.

"Da se ne lažemo, mi kroz ovu grupu teško da možemo šta da uradimo, ali dok ima šanse treba igrati. Mislim da neke stvari treba da se naprave drugačije i sigurno da ćemo raditi na tome da se do marta spremimo kako treba za Norvešku, a to možemo samo kroz ove naredne utakmice",
rekao je Matijašević.

Novinare je zanimalo na šta konkretno misli.

"Samo malo više da se borimo za naciju, za reprezentaciju. Videli ste juče odbojkašice... Jednostavno da i u fudbalu dodamo malo. To su sve dobri igrači, dobra ekipa, ali treba da ubacimo malo atmosfere da bude još bolje", rekao je Matijašević.

"Potrebno je da se pogledamo u oči i da se kaže šta treba... oni su dobri momci, dobri igrači ali treba da budu grupa. Nebitno je ko igra, bitno je da smo grupa. Nadam se da ćemo to u budućnosti biti", dodao je on.

Upitan da li je bilo razgovora sa igračima nakon poraza od Portugala, Matijašević je naveo da nije bilo potrebe za tim.

"Izgubili su od Portugala... Olako smo primali golove i na tome treba da se radi. Selektor Tumbaković je tu tek mesec i po-dva, radićemo na tome da napravimo najbolji tim i da probamo da pobedjujemo u budućnosti", rekao je Matijašević.

On je kazao da Srbija kroz naredne četiri utakmice u kvalifikacijama ima dobru priliku da se uigra za baraž Lige nacija.

"Bio bi veliki neuspeh da ne pobedimo norvešku... Kroz ove četiri utakmice imamo vremena da se uigravamo, da pravimo tim, da selektor vidi sve igrače koje hoće i da napravi najbolji tim koji će nam trebati tada", rekao je Matijašević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

87 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: