Rađen: Za deset godina će se igrati Liga šampiona u Pančevu

Nikola Rađen u Beograd se vratio kako bi igračku karijeru završio u voljenoj Crvenoj zvezdi.

Izvor: PT

Petak, 06.09.2019.

21:45

Rađen: Za deset godina će se igrati Liga šampiona u Pančevu
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Ali, i da bi se maksimalno posvetio svom vaterpolo klubu Vind sport koji je osnovao pre godinu dana i sa kojim ima velike planove.

U međuvremenu, stekao je i diplomu trenera u sportu pošto je nedavno diplomirao na Fakultetu za sport.

Rađen je diplomski rad na temu "Pozitivan uticaj novih pravila u vaterpolu na tehniku igre" odbranio najvišom ocenom i ne krije da mu stečeno zvanje diplomiranog trenera veoma znači.

Osvajač čak 17 medalja sa nacionalnim timom, maksimlano se posvetio radu u svom klubu, a ističe da posebno uživa u radu sa decom:

"Mlad smo klub, postojimo godinu dana, ali već imamo 60 klinaca koji redovno treniraju u Pančevu. Od ove godine krećemo takmičenje i u seniorskoj konkurenciji u prvoj B ligi Srbije. Stvorili smo izuzetno kvalitetnu organizacionu strukturu, Igor Milanović je sportski direktor i mislim da imamo dobru bazu da stvaramo šampione. Potpisali smo i tehničku saradnju sa Crvenom zvezdom što je izuzetna stvar. Takođe, optimizam dodatno podgreva i činjenica da je moj kamp vodenih sportova ove godine bio najmasovniji. Treća sezona koja je organizovana u Pančevu bila je vrlo kvalitetna, bilo je dosta kvalitetenih klinaca. Kuriozitet je da smo peko kampa angažovila dvojicu igrača sa Novog Zelanda koji će igrati u prvom timu i koji zaista imaju mogućnost da mnogo napreduju", kaže Rađen.

Na pitanje o ambicijama, Rađen odgovara:

"Nadam se da neće zvučati neskromno, ali za osam do 10 godina očekujem da će Vind sport igrati u finalu Lige šampiona koja će se igrati u Pančevu", rekao je Rađen.

Za kraj razgovora dotakao se i predstojeće sezone sa Crvenom zvezdom:

"Veliki sam zvezdaš i zaista sam imao ogromnu želju da karijeru završim u Crvenoj zvezdu. Veliku stvar za tim predstavlja to što je trener vrhunski stručnjak kakav je Igor Milanović. Ekipa je mlada, jako potentna, uz dva stranca Gusarova i golmana Ivanova može neverovatno da napreduje. Mislim da se to pokazalo u kvalifikacijama za Ligu šampiona u Šapcu. U četiri dana dobili smo sve utakmice, a najznalmjivije bilo upravo protiv domaćina Šapca, aktuelnog šampiona Srbije i sve to smo ostvarili sa nepunih 10 dana treninga. Sada nas očekuje završni krug kvalifikacija za elitno evropsko takmičenje na našem bazenu. Biće to prilika da naši navijači napune SC "Milan Gale Muškatirović". Sjajno bi bilo da posle fudbalera i košarkaša i Zvezdin vaterpolo klub igra u Ligi šampiona, a to bi bila i prava poslatica za navijače", zaključio je Rađen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

21 h

Podeli: