"Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice, ali želeo sam ovo"

Legendarni srpski fudbaler Siniša Mihajlović, u trenutku kada se oporavlja od leukemije, vodio je meč između njegove Bolonje i Verone (1:1).

Izvor: PT

Ponedeljak, 26.08.2019.

10:45

Tanjug/ Filippo Venezia/ANSA via AP

Kako su preneli italijanski mediji, Mihajlovićev dolazak u Veronu iznenadio je fudbalere Bolonje kako bi im ispunio obećanje, dato pre 40 dana kada je krenuo sa lečenjem.

"Obećao sam da ću biti sa vama. I ovde sam. Za neke sam budala što sam izašao iz bolnice. Ipak, želeo sam da budem ovde", rekao je Mihajlović i izazvao suze kod svojih izrabranika, a prenosi Gazeta delo Sport.

Izjava legendarnog Srbina govori da je na svoju ruku, odnosno protiv saveta doktora, odlučio da napusti bolnicu i ispuni obećanje – prvo, jer je glavno ono da će na kraju pobediti bolest.

Sa druge strane poznati italijanski lekar Sante Tura smatra da je povratak Mihajlovića dobar znak na putu ka oporavku, ali i da je u ovoj situaciji neophodan veliki oprez.

Tura, bivši direktor Instituta u Bolonji gde se leči Mihajlović, kaže da je Srbin pokazao snagu što je otputovao u 145 kilometara udaljeni grad kako bi vodio svoje igrače na startu Serije A.

"Činjenica da su mu doktori dali dozvolu znači da postoji pozitivan odgovor organizma. Jasno je da će, kao i svaki pacijent koji je napustio bolnicu, morati da poštuje određe stvari. Biće praćeno sve", rekao je Tura, a prenosi Medijaset.

Tura dodaje da bolest i dalje mora da se drži pod kontrolom.

"Sigurno je da u ovom stanju mora da prođe barem još jedan tok lečenja i zato sledi hospitalizacija, odnosno verovatno je rešenje transplatacija koštane srži. Medicina je napredovala ovih godina, lako je naći donora, jer je dovoljno 50 odsto kompatibilnosti", poručio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: