Skandalozan komentar Hrvata na račun sudije: "Dođi da te je**mo"

U prethodna 24 sata hrvatski mediji bruje o skandalu koji se desio u utakmici druge lige te zemlje.

Izvor: LN

Subota, 24.08.2019.

17:19

Skandalozan komentar Hrvata na račun sudije:
Martinèiæeva, u sredini (Catherine Ivill/Getty Images)

U meču između Sesveta i Solina, koji je završen 1:1, desio se seksistički ispad fudbalera gostiju Vlatka Šimunca.

34-godišnja Ivana Martinčić, čevtrti sudija meča, prijavila je Šimunca da joj je nakon utakmice u tunelu stadiona poručio: "Dođi da te je**mo".

Šimunac nije odmah kažnjen crvenim kartonom, ali ga, dokažu li se tvrdnje Martinčićeve, nesumnjivo čeka drastična kazna disciplinske komisije HNS-a zbog neviđenoga seksističkog ispada, a lako moguće da će ga kazniti i klub.

Martinčićeva je u svojoj karijeri bila deo tima koji je sudio finale ženskog Evropskog prvenstva do 19 godina, a u razgovoru sa hrvatskim Indeksom nije otkrila ništa opširnije.

"To što stoji u zapisniku, to je to, nemam drugih komentara i ne mogu o tome govoriti. Sve je u redu, taman ste me prekinuli u treningu".


U međuvremenu se povodom incidenta oglasio i Fudbalski klub Solin, koji je rekao da se igrači još nisu vratili sa puta.

"Ne možemo zvanično da komentarišemo incident jer moramo da ustanovimo činjenice. Moram da kažem da trenutno imamo informacije da se situacija nije odigrala onako kako je navedeno u zapisniku, no o tome mogu samo nagađati",
rekao je član uprave kluba i zamenik gradonačelnika Solina Ivica Rakušić.

On je dodao da će, ukoliko se pokaže krivim, Šimunac biti kažnjen.

"Naglašavam da ćemo ukoliko se navodi sudije pokažu istiniti, najoštrije reagovati i prema našem pravilniku žestoko sankcionisati takvo ponašanje. Bez obzira na katastrofalno suđenje tokom utakmice, nema nikakvog opravdanja za ispade takvog tipa. Ne pada nam napamet to da tolerišemo i oštro osuđujemo svaki oblik nasilja, posebno u sportu koji moramo čuvati od toga".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: