"Medalja je jako, jako daleko"

Muška odbojkaška reprezentacija Srbije počela je pripreme za Evropsko prvenstvo, predvođena novim selektorom Slobodanom Kovačem.

Izvor: SV

Utorak, 20.08.2019.

22:41

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

"Moramo da budemo realni, trenutno nismo u top pet reprezentacija u Evropi. Na nama je da pokušamo da osvojimo prvo mesto u grupi jer samo tako možemo da izbegnemo neke jake reprezentacije i da se nadamo borbi za medalju, koja je sada jako, jako daleko", rekao je reprezentativac Aleksandar Atanasijević na okupljanju.

Srbija će biti u Grupi B sa Nemačkom, Slovačkom, Španijom, Belgijom i Austrijom.

"Sam dolazak u reprezentaciju Srbije te obavezuje da se nadaš što boljim rezultatima. Veoma je bitno da se izdignemo iz svega, pre svega na psihološkom planu", kazao je Atanasijević.

Njegov saigrač Nikola Jovović je rekao da je Evropsko prvenstvo bitno pre svega zbog raspoloženja.

"U sportu generalno ne zavisi sve samo od igrača ili stručnog štaba. Nismo upirali ni u koga prst tokom svih ovih godina. Menjali su se ljudi, ali ništa drastično nije promenjeno. Izgubili smo u poslednje dve godine igru i promenili identitet igrača, ali i kao tim. To je zapaženo, ali šta da se radi? Želeli smo da se sada plasiramo na Olimpijske igre, ali nismo i na nama je da vratimo sjaj odbojci i ostvarimo neki plasman na Evropskom prvenstvu", rekao je Jovović.

Marko Podraščanin je naveo da mu je velika čast što je u reprezentaciji.

"Nadam se da će ova promena pozitivno uticati na nas i uneti pozitivnu energiju. U Bariju nismo bili na nivou i zaista bi bila velika šteta da se drugi put uzastopno ne plasiramo na Olimpijske igre", kazao je Podraščanin.

Evropsko prvnestvo će se igrati od 12. do 29. septembra u Sloveniji, Belgiji, Holandiji i Francuskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: