Tipsarević objavio kraj karijere!

Janko Tipsarević je objavio da će po završetku Dejvis kupa u Madridu u novembru mesecu završiti igračku karijeru.

Izvor: Z.K.

Utorak, 20.08.2019.

15:42

Tipsarević objavio kraj karijere!
Photo by Adam Pretty/Getty Images

Nekada osmi teniser sveta oglasio se na svom Instagram profilu porukom kojom je potvrdio da je došao kraj jedne duge i uspešne karijere.

"Bilo je ovo sjajnih 16 godina. Posle mnogo preispitivanja i razmišljanja o tome šta mi je važno u ovoj fazi života i šta me čini srećnim, odlučio sam da završim profesionalnu karijeru. Neću pisati srceparajuću govor (još) koji će vas sve rasplakati, jer još ima tenisa u meni. Posle US Opena i još nekoliko ATP turnira, poslednje takmičenje na kome ću učestvovati biće Dejvis kup u Madridu. U narednim godinama svu svoju pažnju usmeriću ka porodici, mojoj akademiji i trenerskom poslu. Hvala svima na podršci", napisao je Tipsarević.

On je u profesionalne vode ušao 2002. godine. Ostvario je pozitivan skor od 286 pobeda i 254 poraza, a osvojio je ukupno četiri titule.

Prve dve 2011. u Moskvi i Kuala Lumpuru, 2012. je slavio u Štutgartu a godinu dana kasnije u Čenaju. Od nagrada na turnirima zaradio je nešto više od 8,5 miliona dolara.

Jankova karijere bila je prožeta brojnim povredama i operacijama koje su ga omele da ostvari još bolje rezultate.

Turnir Dejvis kupa u Madridu, koji se premijerno igra u novom formatu na programu je od 18. do 24. novembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: