"Zabranite trkanje na stazi u Pensilvaniji"

Indikar vozač Robert Vikens koji je paralizovan od prošle godine, javno je zatražio da se trkanje na stazi u Pensilvaniji zabrani.

Izvor: SN

Ponedeljak, 19.08.2019.

16:47

Photo by Jared C. Tilton/Getty Images

Robert Vikens se prošle godine stravično slupao na stazi u Pensilvaniji i ostao paralizovan nakon tog incidenta, a Feliks Rozenkvist je u nedelju hospitalizovan.

Britanski vozač Džastin Vilson je 2015. godine preminuo posle jednog udesa u kome je zadobio teške povrede glave, a trening u Pokonu je bio prekinut usled lošeg vremena prouzrokovano grmljavinom i pljuskovima.

"Koliko puta treba da nam se dogodi loša stvar da bismo skapirali da Indikar ne bi trebao da se održava u Pokonu", poručio je Robert Vikens. Posle incidenta Feliksa Rozenkvista svi su bili preplašeni i nadali su se da vozač nije ozbiljnije ugrožen, a Vikens očigledno nije jedini koji smatra da je preopasno voziti u Pensilvaniji.

"Baš mi je drago što je sve u redu posle incidenta i što nema tragedije", nastavio je Vikens, a njegovo mišljenje deli i Sejdž Karam, "Jasno je da ne bismo trebali da budemo ovde. Ne želim da ljudi misle da ja ne volim Pokono, sjajna je staza, ali nije namenjena Indikaru. Moramo da budemo pametni i da vozimo na stazama koje su namenjene našim vozilima. Volim Indikar, ali ga manje volim kada se vozi Pokono".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: