"Želimo da nastavimo s medaljama u Kini"

Vili Ernangomes, košarkaški reprezentativac Španije, kaže da "crvena furija" neće odustati na Svetskom prvenstvu i da će se boriti do poslednjeg dana.

Izvor: PT

Ponedeljak, 19.08.2019.

13:00

Foto: FIBA

"Želimo da nastavimo se medaljama i sa istom dinamikom kao na prethodnim takmičenjima. Osvojili smo zlato 2015. na Evrobasketu, bronzu na Olimpijskim igrama, a potom i bronzu na Evrobasketu 2017", rekao je Ernangomes za zvaničan sajt FIBA.

Španija će na Svetskom prvenstvu igrati u grupi sa Tunisom, Portorikom i Iranom.

"To su veoma dobre ekipe i imaju ambiciju da prođu u narednu fazu. Uvek imate iznenađenje na turniru, ekipe koje nemaju mnogo talenta, a opet pobede jedno od favorita, mi ne želimo da budemo ti koji će izgubiti. Želimo da pobedimo sva tri meča u grupi", kazao je centar Šarlota.

Španci s velikim ambicijama dočekuju Mundobasket.

"Želimo da se vratimo kući s nekom medaljom. Nećemo odustati, borićemo sve do poslednjeg dana".

Svetsko prvenstvo u Kini na programu je od 31. avgusta do 15. septembra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: