Đorđević: Možemo još bolje

Selektor srpskih košarkaša Aleksandar Đorđević rekao je da je njegova ekipa protiv Grčke pokazala kvalitet i taktičko znanje.

Izvor: PT

Nedelja, 18.08.2019.

23:20

Đorđević: Možemo još bolje
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Pokazali smo kvalitet i individualno i taktičko znanje. Igrači su uradili bolji posao u drugom poluvremenu. U prvoj četvrtini smo još tražili svoju igru. U drugom delu smo našli rešenja, dobili smo dubinsku igru, što je veoma važno protiv ovako agresivne ekipe koja igra na granici faula, naročito na domaćem terenu", rekao je Đorđević posle utakmice u Atini.

Srbija je pobedila Grčku posle produžetka sa 85:80 i tako zabeležila sva tri trijumfa na Akropolis kupu.

"Ta dubina mora da nam bude oružje. Treba da igramo još hrabrije, lopte treba da budu direktnije, sa manje lob pasova. Pored dubine u napadu, ključ utakmice je bila naša defanzivna tranzicija, jer su Grci tim koji je do sad najviše poena postizao iz kontranapada. Dobro smo trčali, ali smo pored toga pametnim napadima kontolisali njihovu napadačku tranziciju. Možemo još bolje, fale nam neki igrači u rotaciji, ali bez obzira na to, odigrali smo veoma dobar turnir", kazao je Đorđević.

Srpski košarkaši će se vratiti u Beograd, posle čega će otići na Svetsko prvenstvo u Kini, gde će prvo odigrati turnir sa selekcijama Nogo Zelanda, Italije i Francuske.

Mundobasket kreće 31. avgusta, završava se 15. septembra, a Srbija igra u grupi sa Filipinima, Angolom i Italijom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: