"Srbija je ozbiljna pretnja SAD"; "Upravo su bez Jokića dobili Janisa i Grčku"

Pobeda Srbije nad Grčkom odjeknula je u Sjedinjenim Američkim Državama, gde su novinari bili impresionirani što su "Orlovi" slavili bez Nikole Jokića.

Izvor: PT

Nedelja, 18.08.2019.

23:10

Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Vicešampioni sveta, Evrope i Olimpijskih igara osvojili su tradicionalni Akropolis kup u Atini pobedivši "Helene" posle produžetka sa 85:80.

Srbija je na ovom susretu igrala bez jednog od najboljih košarkaša, ako ne i najboljeg, Nikole Jokića, koji je zbog privatnih razloga propustio meč.

Bez Jokića, ali i povređenih Milosavljevića i Teodosića, Srbija je uspela da savlada Grčku predvođenu Janisom Adetokumbom. Ruku na srce, ni Grčkoj nisu igrali Slukas, Papapetru i Papanikolau, međutim imali su MVP NBA lige.

Ova vest došla je i do američkih novinara. Dugogodišnji kolumnista ESPN Mark Džej Spirs jasno je svima stavio do znanja da će Srbiju biti teško pobediti, naglasivši da su "Orlovi" savladali Adetokumba i Grčku bez centra Denvera.

"Srbija je upravo pobedila Janisa Adetokumba i Grčku u pripremnoj utakmici posle produžetka i to bez Jokića", napisao je Spirs. Ništa manje impresioniran nije bio ni novinari BSN Denvera Herison Vind, koji tokom sezone prati Nagetse i koji je odlično poznaje srpskog centra.

"Srbija je ozbiljna pretnja timu SAD na Svetskom prvenstvu. Talentovan su tim i imaju sjajnu hemiju u ekipi koja dugo igra zajedno", nadovezao se Vind na prethodni "tvit" na kojem je apostrofirao da je Srbija savladala Grčku bez Jokića, uz sjajne partije Bogdanovića i Bjelice. Još jedan ESPN čovek oglasio se povodom trijumfa "Orlova". Džonatan Givoni, koji je specijalista za NBA draft na ESPN, napisao je sledeće:

"Dobra pripremna pobeda za Srbiju pred 18.000 grčkih navijača, uprkos tome što Jokić nije igrao. Srbi će biti pretežak plen za svakoga (pa i za SAD) sa svojim načinom na koji igraju odbranu, šutiraju i dele loptu. Grci su i dalje u procesu kako da izvuku ono najbolje iz Janisa kada se igra po FIBA pravilima", napisao je Givoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

81 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: