Australija oslabljena – Bolden se fokusira na NBA

Džona Bolden, nekadašnji košarkaš FMP, neće nastupati za Australiju na Svetskom prvenstvu u Kini.

Izvor: PT

Nedelja, 18.08.2019.

18:00

Australija oslabljena – Bolden se fokusira na NBA
Photo by Mark Kolbe/Getty Images

Bolden, koji je igrao dobro u pripremnim utakmicama, saopštio je da ipak neće igrati kako bi se što bolje spremio za sezonu u NBA.

Australijski košarkaš profesionalnu karijeru započeo je u FMP, potom je igrao za Makabi, a od prošle sezone je u Filadelfiji.

Između FMP i Makabija, Bolden je bio igrač Crvene zvezde s kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, ali nije zaigra za crveno-bele, pošto je ubrzo prodat u Tel Aviv.

"Uvek sam uz košarkaša kada su ovakve situacije – ne igrati za nacionalni tim pada teško svima", rekao je trener Australije Andrej Lemanis, koji je istakao da ih otkaz Džone neće sputati i da i dalje imaju talentovan sastav.

Svetsko prvenstvo u Kini igra se od 31. avgusta do 15. septembra, a Australija igra u grupi sa Kanadom, Litvanijom i Senegelom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: