Federer: Dobro je, vratio sam se na teren pobedom

Rodžer Federer je u Sinsinatiju odigrao svoj prvi meč posle finala Vimbldona.

Izvor: Z.K.

Sreda, 14.08.2019.

10:25

Federer: Dobro je, vratio sam se na teren pobedom
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Švajcarac je pobedio Huana Ignjasija Londera sa 6:3, 6:4 i u narednom kolu očekuje ga okršaj sa boljim iz susreta između Andreja Rubljova i Stana Vavrinke.

Rodžer je rekao kako se osećao veoma dobro na terenu i da je zadovoljan kako je odigrao.

"Veoma sam srećan. Bilo je malo nezgodno zbog kiše i odlaganja mečeva, ali drago mi je da sam opet na terenu. Potpuno je sve drugačije u odnosu na travnate terene i šljaku, tako da je ovo početak jednog perioda turnira na tvrdoj podlozi. Lepo je početi ga pobedom", kaže Federer.

On je ocenio i kakvi su uslovi za igru u Sinsinatiju.

"Teren je brz. Jedva da je bilo nekoliko relija u prvom setu. Bio je to bang-bang tenis. Londero ima dobar forhend. Dobro mu uspeva da ga "sakrije" i možda i zbog toga što se ranije nismo sastajali, bilo je teško shvatiti šta su mu namere. Mislim da mu brzi tereni odgovaraju. Dobro se kreće, rano udara lopticu", poručio je Švajcarac.

On je tokom meča uspeo da odigra jedan drop volej i to sa dve ruke, što je zaista retko činio tokom karijere, ali publici se to očigledno dopalo, jer je dobio veliki aplauz.

Rezultati:

Federer - Londero 6:3, 6:4
Đoković - Kveri 7:5, 6:1
Karenjo Busta - Izner 6:1, 6:7 (1), 7:6 (6)
Opelka - Ćorić 4:6, 6:3, 7:5
Bautista Agut - Hurkač 7:6 (6), 6:3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: