Vučelić: Donald je samog sebe nazivao ciganinom!

Predsednik FK Partizan Milorad Vučelić je za Sportski žurnal rekao da je kazna UEFA izrečena beogradskom klubu neprimerena.

Izvor: SV

Utorak, 13.08.2019.

17:06

Vučelić: Donald je samog sebe nazivao ciganinom!
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Podsetimo, UEFA je sankcionisala Partizan zabranom igranja dva meča pred publikom zbog ponašanja navijača na utakmici sa Malatijom.


"Ponašanje navijača nije imalo rasnu i etničku osnovu. Grobari i Cigani - nazivi navijačkih grupa! Zamislite, Legionare bi, u Nionu, mogli da podvedu i pod Crna legija"
, rekao je Vučelić.

Partizan je kažnjen zbog navodnog vređanja nekadašnjeg kapitena Crvene zvezde, a sada igrača turskog kluba Mičela Donalda.

"I on je samog sebe nazvao ciganinom. A i to skandiranje... Rekoše mi, trajalo je dvadeset sekundi, tokom zagrevanja, od grupe navijača sa zapadne tribine. Poslali smo UEFA mišljenje, čak i video klip. Igrači Zvezda sa ponosom to pevaju, ali..."
, rekao je Vučelić.

Kao razlog za kaznu je navedeno i isticanje simbola keltskog krsta.

"Ne znam za to. Ljudi, jedno istraživanje kaže da na našim prostorima ima više keltskih gena nego turskih"
, istakao je Vučelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

86 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: