VAR razočarao Engleze, već traže promene

Sistem VAR je imao premijeru u Premijer ligi proteklog vikenda ali nije naišao na odobravanje.

Izvor: Z.K.

Utorak, 13.08.2019.

15:52

VAR razočarao Engleze, već traže promene
Photo by Ross Kinnaird/Getty Images

Sistem je, slobodno se može reći, zakazao u dve situacije i to već na startu prvenstva, tako da mnogi već dovode u pitanje njegovu svrsishodnost u ovom takmičenju.

Kako prenosi "Tajms", Međunarodni odbor fudbalskih saveza (IFAB) razmatraće VAR sistem i posebna pažnja će biti usmerena na ofsajd pozicije.

List prenosi kako će FIFA i rukovodeća tela nekoliko fudbalskih asicijacija oformiti panel na kojem će se razmatrati sporne situacije koje su se događale u poslednje vreme, a gde se sumnja da je VAR sistem zakazao.

Tako je recimo na susretu Vest Hema i Mančester sitija poništen treći pogodak "građana".

VAR je presudio da je rame Rahima Sterlinga bilo u ofsajdu pre nego što je dodao loptu Gabrijelu Žezusu koji je zatresao mrežu.

Takođe na utakmici Lester - Vulverhempton gol Leandera Dendonkera je poništen pošto je Vili Boli zakačio loptu rukom u akciji koja je prethodila golu.

Veruje se da će priče o promenama u implementaciji VAR-a biti na sastanku koji će verovatno biti održan u martu naredne godine.

Nije samo Premijer liga ta koja ima zamerke, mnogo pritužbi stiglo je i od strane zvaničnika UEFA.

Gol Džesija Lingarda za Englesku na meču sa Holandijom u ligi nacija je poništen, dok je problema bilo i na Svetskom prvenstvu ženskih reprezentacija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: