Preminuo bivši potpredsednik FK Partizan Mirko Vučurović

Bivši potpredsednik fudbalskog Partizan i član Upravnog odbora Mirko Vučurević umro je u 83. godini posle duže i teške bolesti, saopštili su crno-beli.

Izvor: B92

Utorak, 13.08.2019.

14:55

Preminuo bivši potpredsednik FK Partizan Mirko Vučurović
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Vučurević je bio poznati biznismen, vlasnik fabrike satova Nivada, funkcioner u FSS, a za života je u Banatskom Dvoru napravio crkvu, školu, puteve.

Od lokalnog kluba Budućnost iz Banatskog Dvora stvorio je prvoligaša, a 2004. klub je igrao u finalu Kupa Srbije, gde je izgubio od Crvene zvezde sa 0:1.

U sezoni 2004/2005. u drugom kolu kvalifikacija za Kup Uefa, Budućnost je eliminisana posle gola u gostima od Maribora (1:2, 1:0).

Tokom sezone 2005/2006. klub se spojio sa Školom fudbala Proleter iz Zrenjanina od kojih je nastao Banat. Brigu o klubu kasnije je preuzela Mirkova ćerka Vukica.

Mirko Vučurević biće sahranjen u četvrtak u Banatskom Dvoru.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: