Pešić: Amerikanci više nisu glavni favorit za zlato

Trener košarkaša Barselone i bivši selektor Srbije Svetislav Pešić smatra da košarkaši SAD nisu više glavni kandidat za osvajanje zlata na Mundobasketu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.08.2019.

15:30

Pešić: Amerikanci više nisu glavni favorit za zlato
Photo by Matthias Hangst/Bongarts/Getty Images

Pešić je u izjavi za "Žurnal" poručio da veruje u izabranike Aleksandra Đorđevića i njihove izglede da ponove uspeh iz Indijanapolisa 2002.

"Očigledno je da Amerika nije više glavni favorit za zlatnu medalju, ali je jedan od favorita. Da li je otkazivanje važnih igrača za američku reprezentaciju prednost za ostale selekcije koje su kandidati za medalju, to je vrlo teško reći. Sigurno je da će Amerika izaći sa dobrom ekipom jer imaju trenera Grega Popovića koji ne samo da je jedan od najboljih trenera NBA", rekao je Pešić za "Žurnal".

Kada je reč o šansama Srbije na turniru u Kini, Pešića kaže da imamo kvalitetan tim koji može da stigne do samog vrha.

"Favoriti za medalju su pored naše selekcije, Španija i Grčka. Oni će sigurno iskoristiti potencijale i prednosti. Mi poodavno nismo imali ovako kvalitetnu selekciju, već dugo su igrači i stručni štab zajedno, sa uspehom rade u kontinuitetu", zaključio je trener Barselone.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: