"Vimbldon je imao filmski scenario, uvek ću biti ponosan na to što sam uradio"

Najbolji teniser sveta Novak Đoković smatra da će maksimalno spreman doći na US Open, poslednji Grend slem turnir sezone na kom brani titulu.

Izvor: Z.K.

Ponedeljak, 12.08.2019.

16:00

Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Novak je u Sinsinatiju, gde takođe brani trofej, u izjavi za Sport Klub pričao o predstojećim takmičenjima, ali i o finalu Vimbldona i večitoj trci sa Federerom i Nadalom.

Đoković kaže da mu nije bilo lako da donese odluku da ne igra u Kanadi na Rodžers kupu.

"Igrao sam dosta tenisa iako nisam bio na turniru u Kanadi. Bila je to teška odluka s obzirom na to da volim da igram u Kanadi, imao sam tamo dosta uspeha i veliki je turnir u pitanju. Ipak, timska odluka je bila da preskočimo taj turnir da bi proveo još jednu dodatnu nedelju u treninzima i pripremama za Sinsinati i US Open, nadam se da ću tamo biti svež i najbolje pripremljen jer je to cilj u ovom delu sezone", kaže Đoković za SK.

O legendarnom finalu Vimbldona u kojem je pobedio Rodžera Federera u pet setova posle skoro pet sati igre, Novak kaže da je to bio jedan od mečeva koji će pamtiti celog života.

"To je bio filmski scenario, jedan od najuzbudljivijih mečeva koje sam odigrao u svom životu. Verovatno jedini meč koji može da se poredi sa tim mečom je bio onaj u Australiji sa Nadalom iz 2012. koji je trajao skoro šest sati. Mentalno, verovatno najzahtevniji meč zbog cele te atmosfere i svega što se događalo, zbog Federera koji je igrao dosta dobro finale Vimbldona, najvećeg turnira u istoriji sporta. Međutim, nekako kao teniser prosto vremenom se navikneš da moraš da čak i te dobre momente, koje naravno uvek nosiš u srcu, ne da ih zaboraviš, već da nastaviš dalje."

"Sada, ne razmišljam mnogo o tom meču, jer su mi misli usmerene na sadašnji trenutak i ono što dolazi. Teniska sezona je prosto takva da nemaš ni mnogo vremena da se osvrneš na sve što si doživeo. Ta jedna dodatna nedelja bez turnira mi je dozvolila da provedem i više kvalitetnog vremena sa familijom i da treniram, da se osvrnem na sve što se dogodilo u Londonu. Izuzetno sam ponosan i naravno ispunjen, to je nešto što ću nositi sa sobom, ali vreme je da se nastavi dalje", kaže Novak.
Photo by Clive Brunskill/Getty Images
Prvi teniser sveta je trenutno na broju od 16 Grend slem trofeja, ima dva manje od Nadala i četiri od Federera.

Svaki naredni Grend slem može biti od velikog značaja u konačnom zbiru, tako da je trka "velike trojke" za konačno mesto u istoriji sporta nešto što posebno privlači pažnju ljubitelja tenisa.

"I za Nadala i Federera i mene to već jeste trka. Pogotovo u ovoj fazi naših karijera, kada smo, po nekim teniskim standardima u odmaklim godinama, pogotovo Rodžer, ali opet i dalje zauzimamo tri najbolje pozicije na svetu. Što se mene lično tiče, Grend slemove sam oduvek vrednovao kao najbitnije turnire, pogotovo sad u poslednjih nekoliko godina svoje karijere jer sam svestan da je to ono što se računa najviše, pored, naravno, tog istorijskog broja jedan kojem se takođe približavam. Zbog toga definitivno moram da dajem maksimum na ostalim turnirima", dodao je Novak.

Otuda će mu i Sinsinati, koji nije mogao da osvoji sve do prošle sezone, biti jako važan.

"Ja i ne znam da igram drugačije. Bilo koji turnir da je u pitanju, bilo koji meč, trudim se da dam najbolje od sebe, samo što se forma uvek tempira da bude najbolja na Grend slemovima, što je najviši cilj", zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: