Asano: Želim da dam 30 golova u dresu Partizana

Takuma Asano japanski napadač i poslednje pojačanje Partizana rekao je da ima velike ambicije u nadolazećoj sezoni u intervjuu za Večernje novosti.

Izvor: SN

Nedelja, 11.08.2019.

11:15

Asano: Želim da dam 30 golova u dresu Partizana
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Takuma Asano je priznao da gotovo ništa nije znao o Srbiji i svom novom klubu pre dolaska u Beograd, osim što je čuo za Dragana Stojkovića Piksija, koji je veliko ime u Japanu.

Što se tiče njegovih aspiracija u novom timu, rekao je da želi da uradi što više može i da njegove želje uopšte nisu skromne.

"Imam mnogo ciljeva, pre svega da postignem što više golova za Partizan i što više doprinesem pobedama i u Evropi i u Srbiji, da osvajamo trofeje. Nisam odredio neku cifru, jer uvek volim da pomeram granice. Ako stignem do 20 golova, želeću više. Do sada u sezoni nisam nikad postigao dvocifren broj golova. Voleo bih prvo deset, pa onda da bude 20, 30... Znam da će mi u tome pomoći trener Savo Milošević jer je bio sjajan golgeter. Imam priliku da mnogo naučim od njega", poručio je Asano.

Takuma Asano nosi nadimak Jaguar i on je objasnio kako ga je zaradio.

"Tako su me nazvali kad sam imao 18-19 godina, dali su mi nadimak ljudi iz japanskih medija. Moj stil igre bio im je nalik jaguaru. Onda je jedan od fanova Hirošime pokazao zastavu na kojoj je pisalo ‚Asano jaguar‘. Posle toga sam prilikom svakog gola zauzimao pozu jaguara i to je postalo tradicija", rekao je "Jaguar" Asano.

Japanac je otrkio da je odrastao u velikoj porodici, gde su svi igrali fudbal.

"U našoj porodici ima sedmoro dece, nas šestoro braće i sestra. Prvih šestoro rođenih su muškarci. Ja sam treći u nizu. Ugledao sam se na braću, sva šestorica igramo i obožavamo fudbal. I moj četvrti brat po starini igra u Drugoj japanskoj ligi. Svi su brzi, ali sam ja najbrži. Volim da trčim, volim sve sportove. Da nisam postao fudbaler, verovatno bih bio atletičar"
, rekao je Asano i dodao da će članovi porodice dolaziti u Beograd da ga posete i odgledaju neki meč.

Izazov će svakako biti nastup na “večitom derbiju” protiv Crvene zvezde.

"Pre dolaska sam imao priliku da čujem o svemu, gledao sam i snimke. I bio sam iznenađen koliko na srpskim derbijima može da bude uzavrela atmosfera, da čak bude i plamena. Sve me je prilično iznenadilo, a želeo bih što pre da doprinesem uspehu Partizana nad najvećim rivalom", napomenuo je Asano.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

119 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: