Đorđević: Jokić izgleda dobro, imao sam razgovor s Bogdanovićem

Selektor košarakške reprezentacije Srbije Aleksandar Đorđević rekao je da će susret protiv Litvanije biti prava prilika za proveru svega što ih očekuje.

Izvor: PT

Petak, 09.08.2019.

13:52

Đorđević: Jokić izgleda dobro, imao sam razgovor s Bogdanovićem
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

"Ne znam šta bih mogao da kažem osim da reprezentativci rade u dobrom ritmu. Priključio se Nikola Jokić i dalje nastavljamo u istom ritmu. Pripremamo se za sutrašnju utakmicu i sve koje nas čekaju. Utakmica protiv Litvanije biće fizički zahtevna, jer Litvanci godinama prave stil košarke koji im donosi rezultate, a to je snažna igra, fizički dueli. To je ono što nam treba da se spremimo za napor koji nas čeka na SP", rekao je Đorđević na konferenciji za medije u Štark Areni.

Posle meča sa Finskom, selektor je izneo niz kritika na račun igre u odbrani, a objasnio je i koliko je važno da ekipa uđe u takmičarski ritam što pre. "To su neke stvari koje se trudimo što pre da izgradimo. Pripreme su toliko zahtevne da više ne postoji pojam 'prijateljska' utakmica. Postoji pripremna, ali ne prijateljska. Ponos kod svih je tako veliki da svi žele da pobede, pa tako i mi. Ja imam moto da je svaka sledeća utakmica najvažnija u karijeri. Na nama je da što pre izgradimo tu karakteristiku koja nas je krasila godinama, a to je fizička snaga, igra u duelu, 'u meso', da ne bežimo od toga, da se ne čuvamo, jer ne znamo drugačije. Tu smo dobili mnogo uz naše standardno košarkaško znanje i saradnju. Ne postoji sebičnost u igri. Iz toga gradimo napadačku filozofiju, uz našu standardnu odbrambenu, koja nam je mnogo toga dala", objasnio je Đorđević.

On je upitan i u kakvoj su formi NBA igraci, koji su se kasnije priključili i koliko će to biti smetnja.

"Oni su radili sami, u dobroj su fizičkoj formi. A ovo drugo ćemo znati na kraju. Ako bude kako smo se nadali, reći ćemo to je super. Ako ne bude, imaćemo neki izgovor koji ja ne volim. Imao sam razgovor sa Bogdanovićem, ne volim da imamo bilo kakve izgovore pred veliko takmičenje. Mislim da kroz ovaj period i sve utakmice koje su izuzetno zahtevne, pogotovo Akropolis kup, da će pomoći igracima da dodu do željene forme", rekao je selektor..

Đorđević je govorio i o tome kako je dočekan Nikola Jokić, koji se reprezentaciji priključio juče, i kao se igrač Denvera nosi sa pritiskom javnosti.

"Sa pomoćnim trenerom Antonićem sam proveo kod njega ceo dan, zna ceo plan. Izgleda dobro, radio je dobro. Sa velikim entuzijazmom je ušao među igrače. Svi su jedva čekali da ga vide, svi ga poznaju. Na nama je da ga usmerimo ka dobroj formi i iznivelišemo. On je pelcovan protiv bilo kakvog pritiska. Nema potreba da pritisak stavljamo pred bilo kog igrača, svi oni imaju pritisak, ja takođe. Trudim se da skinem pritisak sa njihovih leđa, ali smo navikli na njega, jer moramo da se nosimo sa tim ako želimo da osvajamo medalje", zaključio je Đorđević.

Utakmica između Srbije i Litvanije igra se u subotu od 21 sat u Štark areni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: