"Tigrovi Anadolije" u Humskoj – agresivni i brzi, a Turci nikad nisu "ležali" Partizanu

Fudbaleri Partizana od 21h dočekuju tursku Jeni Malatijuspor, u prvom meču III kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 08.08.2019.

08:30

Foto: StarSport

Crno-beli su rutinski prošli velški Konahs Ki Nomads u drugoj rundi, ali sada je pred njima znatno teži izazov.

Malatija je debitant u Evropi, ali taj podatak ne sme nikoga da opusti. Ova ekipa je pre samo dve godine igrala u drugoj ligi, a prošlu sezonu je završila ispred velikog Fenerbahče. U drugom kolu kvalifikacija za LE su eliminisali slovenačku Olimpiju uprkos remiju 2:2 na svom terenu u prvom susretu.

Turci su slavili u Ljubljani, a igra u gostima je upravo veliki adut ovog tima. Trener Partizana Savo Milošević je kao jedan od najvećih izazova u dvomeču sa Malatijasporom istakao agresivnost rivala.

"Ekipa sa mnogo kvalitetnih stranaca. Njihova agresija je karakteristika koja nama najmanje odgovara. To im omogućava veliku prednost na terenu", rekao je Milošević.

Malatiju je letos napustio najbolji strelac, srpski reprezentativac Danijel Aleksić, u Galatasaraj je otišao kapiten Adem Bujuk, ali je stigao sjajni golgeter Adis Jahović koji je zablistao već u dvomeču sa Olimpijom.

Postigao je po gol na oba meča, dok je tokom cele prošle sezone dao samo sedam. Međutim, koliko je opasan golgeter videli smo dve dve sezone kada je 20 puta zatresao mrežu uz pet asistencija, pa je jasno da će crno-beli morati da obrate posebnu pažnju na ovog reprezentativca Makedonije. Tu je i dobro poznato ime Gohan Tore, nekada velika nada turskog fudbala je stigla iz Bešiktaša i upravo bi u Beogradu mogao da debituje u dresu "Tigrova iz Anadolije". Adut u novoj sezoni će biti i Morike Fofana iz Obale Slonovače.

"Biće mnogo teže u ovoj rundi, Partizan je znatno uravnoteženiji tim od Olimpije. Svesni smo njegove snage",
oprezan je uoči dvomeča bio sportski direktor Malatije Ali Ravči.

Najveća promena letos se ipak desila na klupi. Ekipu je preuzeo Sergen Jalčin, nekadašnji vezista Bešiktaša.

On je u prvom meču sa Olimpijom izveo sastav u formaciji 4-1-4-1, sa Muratom Jildirimom između zadnje i vezne linije.

To nije donelo rezultat, slovenački tim je postigao dva gola u Turskoj, pa je Malatija u Ljubljani zaigrala u formaciji 4-2-3-1.

Jalčin je zamenio jednog štopera, umesto Hadebea zaigrao je Akbaš, dok je najviše menjao u veznom redu, pa su na klupi završili centralni vezni igrači, bivši fudbaler Crvene zvezde Mičel Donald i Nuri Ajdin, a u tim su "upali" Jalčin i Čagiran.

Jalčin je zaigrao pored Jildirima kao zadnji vezni, što je značajno pojačalo defanzivnu liniju Malatije, pa se slična postavka očekuje i u Humskoj od 21h.
Foto: StarSport
Startnih 11 Malatije u I meču sa Olimpijom (2:2 kod kuće): Fernole – Kaš, Hadebe, Mina, Čebake – Jildirim – Fofana, Ajdin, Donald, Bifuma – Jahović

Startnih 11 Malatije u II meču sa Olimpijom (0:1 u gostima): Fernole – Kaš, Akbaš, Mina, Čebake – Jalčin, Jildirim – Fofana, Čagiran, Bifuma – Jahović

Važan adut Partizana u ovom dvomeču biće takmičarska forma. Iza crno-belih su četiri utakmice, dok je Malatija igrala samo sa Olimpijom.

Osim toga, turski tim još uvek nije kompletirao postavu za novu sezonu, trener Jalčin traži još nekoliko pojačanja, a pre samo desetak dana je istakao da ekipa nije na optimalnom fizičkom nivou.

Međutim, crno-beli ne smeju da potcene ni takmičarsku formu rivala niti njegovo ne baš zvučno ime.

Videli smo prošlog leta protiv Bešiktaša koliko Partizanu "leže" turski timovi, koji su i ranijih godina znali biti kobni po srpski tim.

Bešiktaš je ostvario dve pobede i u grupnoj fazi LE 2014, dok je Fenerbahče eliminisao crno-bele u trećem kolu kvalifikacija za LŠ 2008.

Bolji iz ovog dvomeča će u plej-ofu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa pobednikom duela između norveškog Moldea i grčkog Arisa.

Revanš u Malatiji je igra 15. avgusta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: