Glavni aduti prvog rivala Srbije na SP su 20-godišnjaci iz NCAA

Košarkaši Angole, protiv koje će Srbija otvoriti Mundobasket, počeli su u sredu pripreme u prestonici Luandi.

Izvor: AK

Sreda, 24.07.2019.

17:25

Glavni aduti prvog rivala Srbije na SP su 20-godišnjaci iz NCAA
Photo by Mike Ehrmann/Getty Images

Selektor Vil Vojt je okupio 17 igrača koji će konkurisati za 12 mesta na Svetskom prvenstvu u Kini.

Glavni aduti ove afričke selekcije su dvojica 20-godišnjih krilnih centara.

To su Silvio de Souza sa univerziteta Kanzas, koji je presedeo veći deo prošle NCAA sezone zbog pravila o nastupima.

Te Bruno Fernando, koji je pre nekoliko nedelja postao prvi košarkaš iz Angole koji će igrati u NBA ligi. Fernando je bio 34. pik na ovogodišnjem draftu od strane Filadelfija 76ersa, koji su ga trejdovali u Atlanta Hokse.

On je na univerzitetu Merilend prošle sezone prosečno beležio 13,6 poena uz 10,6 skokova i 2 asistencije po meču.

Tokom Letnje lige u Las Vegasu igrao je skoro 30 minuta po meču i prosečno beležio 4,3 poena uz 3,6 skokova po utakmici.

Fernando je za Angolu debitovao kao 17-godišnjak u Beogradu, na kvalifikacionom turniru za Olimpijske igre 2016. Njih dvojica i Benvindo Kimbamba su se priključili preostalih 14 momaka koji su sa devet pobeda u 12 mečeva tokom kvalifikacija izborili nastup Angole na SP.

Od njih petorica imaju iskustva sa svetskih prvenstava, Eduardu Mingasu će ovo biti čak peto, tri nastupa ima Olimpio Cipriano, a dva Karlos Moraiš.

Pored Srbije i Angole, u Grupi D u Fošanu će igrati još Filipini i Italije. Dva najbolja tima će proći u drugu fazu gde će se ukrstiti sa dva najbolja tima iz Grupe C u kojoj su Španija, Iran, Portoriko i Tunis, a mečevi će se igrati u Vuganu. Spisak Angole za Mundobasket: Hose Antonio, Leandro Konseisao, Žerson Lukeni Gonkalveš, Karlos Moraiš, Benvindo Kimbamba, Žuilio Afonso Asis, Silvio de Souza, Ermenegildo Mbunga, Janik Moreira, Olimpio Cipriano, Žerson Domingoš, Eduardo Mingas, Leonel Paulo, Malik Sise, Bruno Fernando, Redži Mur, Žone Pedro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: