Čelsi uzeo meru Barseloni na debiju Grizmana

Fudbaleri Čelsija savladali su Barselonu u prijateljskoj utakmici na "Rakuten kupu" u Tokiju sa 2:1.

Izvor: Z.K.

Utorak, 23.07.2019.

14:58

Čelsi uzeo meru Barseloni na debiju Grizmana
Photo by Atsushi Tomura/Getty Images

Pred nešto više od 51.000 gledalaca na "Saitama stadionu", izabranici trenera Frenka Lamparda slavili su zahvaljujući boljoj igri i koncentraciji u finišu.

Bio je to meč u kojem su u dresu prvaka Španije debitovali Antoan Grizman, koji je za 120 miliona stigao iz madridskog Atletika, te Frenki de Jong, bivši igrač Ajaksa.

Trener Barselone Ernesto Valverde dao je Grizmanu priliku od početka, dok je De Jong igrao u drugom poluvremenu.

Čelsi je poveo u 34. minutu kada je Tami Abraham odlično prihvatio loptu posle greške odbrane španske ekipe, predriblao je i golmana Ter Štegana i rutinski loptu prosledio u mrežu.

Barselona je u poluvremenu kompletno promenila postavu, dok je Lampard sa izmenama počeo po isteku prvog časa igre.

Devet minuta pre kraja susreta, Čelsi je duplirao prednost pogotkom Rosa Barklija. On je levom nogom šutirao precizno sa 18 metara, lopta je završila kraj desne stative u mreži Barselone.

Konačno u prvom minutu nadoknade vremena, prelep gol Ivana Rakitića. Prihvatio je loptu u visini kaznenog prostora, šutirao desnom nogom i pogodio desni gornji ugao za konačnih 1:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: